Walvis blijkt chemisch afval

Foto: David Paul Ohmer, Flickr

Dode beluga walvissen die gevonden worden bij de Saint Lawrence rivier in Canada worden verwerkt alsof het chemisch afval is. De hoeveelheid giftige stoffen in de dieren is zo hoog dat ze niet op gewone wijze verwerkt kunnen worden.

De witte walvissen die wel de “engelen van de zee” genoemd worden, krijgen via het zeewater grote hoeveelheden PCB’s en zware metalen binnen. Deze zijn onder andere afkomstig van oudere elektronische apparatuur die op een of andere manier in de zee terecht gekomen is. Wat de effecten van deze gifstoffen zijn op het functioneren van de dieren zelf is onbekend. De kans op hogere onvruchtbaarheid is groot.

Nieuws als dit herinnert er aan dat wij aan het begin staan van een keten van vervuiling waar Beluga walvissen, maar ook andere dieren zoals bijen uiteindelijk slachtoffer zijn. Het goede nieuws hier is dat je inzetten voor een schoner en groener milieu wel degelijk zinvol is: PCB’s en andere gifstoffen worden steeds meer uit elektronica gehaald. De Beluga bedankt je alvast voor je inzet!

Bron: oceanlink.info (via @slaskow)

 

Over de schrijver

2 reacties op “Walvis blijkt chemisch afval”

 1. Stoppen met vis eten is dus ook beter voor je eigen gezondheid…

  De essentieele Omega vetzuren (waarvoor het eten van vis wordt aangeraden) kun je bovendien uit plantaardige vetten halen, zoals:
  Lijnzaadolie( Omega 3 en 6)
  Kokosvet (Omega 3 en 6)
  Olijfolie (Omega 9)
  Koolzaadolie (Omega 3,6 en 9)

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020