Walvisvlees uit Rotterdam wordt eindelijk teruggestuurd naar IJsland

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Transportbedrijf Samskip heeft beloofd de zes containers met walvisvlees die in Hamburg staan terug te sturen naar de afzender in IJsland. Dat blijkt uit een statement dat branchegenoot Evergreen later vandaag publiceert na een actie van Greenpeace in de Duitse haven. Dit meldt Vroege Vogels vandaag.
Het walvisvlees werd eerst van IJsland naar Rotterdam verscheept. Toen het Rotterdamse Havenbedrijf de partij walvisvlees wilde weigeren, werden de containers naar Hamburg verscheept. Het walvisvlees zou vandaar naar Japan gaan.
Na een actie van Greenpeace in de Duitse haven heeft de douane de lading inbeslaggenomen en na onderzoek geconcludeerd dat met de transportdocumenten is gesjoemeld. De inhoud van de containers werd opgegeven als ‘bevroren vis’ in plaats van ‘vlees van zeezoogdieren’.
Pavel Klinckhamers, woordvoerder van Greenpeace, vindt het gesleep met de containers onzinnig. Voor het stoppen van het vervoeren van walvisvlees is “maar één echte oplossing: geen woorden maar daden. Verbied de doorvoer van walvisvlees in de hele EU.”
Bron: Greenpeace, Vroege Vogels
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Bijna 1 miljoen handtekeningen tegen Nederlandse rol in export walvisvlees
Top 5 schokkende feiten over de oceaan

Over de schrijver