Wandelen in de Ardennen, dit zijn de mooiste routes

Van alle outdoor-activiteiten is wandelen nog steeds de meest duurzame en populaire optie. Wandelen verbetert je gezondheid, geluk én je geniet van de mooie natuur. Op slechts een uur van de Nederlandse grens liggen de Ardennen. Hier vind je prachtig en gevarieerde wandelroutes, voor ervaren en minder ervaren wandelaars. Wij zetten drie routes voor je op een rij.

Wandelroute van de Ninglinspo

De route van de Niglinspo is één van de mooiste wandelingen van de Belgische Ardennen. Het traject loopt langs de enige bergrivier van België: de Ninglispo. Het startpunt bevindt zich op een parkeerplaats in het dorpje Sedoz. Vanaf daar moet je de blauwe route volgen. Halverwege kom je langs het uitkijkpunt Drouet, welke een indrukwekkend panoramisch zicht biedt over de vallei. De wandeling is ruim 6 kilometer lang, maar neemt, vanwege het vele stijgen en dalen, toch ruim 2,5 uur in beslag. Je kunt ook 14 km wandelen. Deze route daalt af naar een andere beek, de Chefna. Ook passeer je de gehuchten Ville-au-Bois en Quarreux.

Wandelroute van Hoëgne

Ook de wandelroute van Hoëgne is een aanrader. Deze route loopt langs rivier de Hoëgne in de Oostelijke Ardennen. De rivier is 30 km lang. Dit traject is een combinatie van bospad, boomstambruggetjes, watervallen, vlonderpaden en rotsen. Het leuke aan de Vallei van de Hoëgne is dat er diverse afstanden mogelijk zijn. De kortste route is 8 km, maar je kunt er ook 12 km of zelfs 21 km van maken. Onderweg kom je langs Pont de la Vecquée en waterval Léopold II. Het traject is goed gemarkeerd met bordjes met een blauw kruis. Ook kinderen vanaf 7 jaar kunnen deze route volgen. Het is wel raadzaam om goede wandelschoenen aan te trekken, want er moet af en toe flink geklauterd worden. Let wel op dat je niet over flinke boomwortels struikelt. Al is het goed om te weten dat jouw zorgverzekering ook in België geldig is, wil je liever niet gewond raken tijdens het wandelen.

Wandelroute door de venen van Spa

Ook de wandelroute door de venen van Spa is zeer de moeite waard. Spa is de wereldhoofdstad van water en één van de oudste en meest toeristische bestemmingen van België. Het traject is ruim 15 km lang. Je wandelt langs drie beroemde bronnen: Barisart, Géronstère en Pia. Daarnaast kom je langs een heel gevarieerd natuurgebied, bestaande uit kleine beekjes, dichte bossen, heidevelden en mooie venen. Ook loop je langs het Natuurcentrum van Bérinzenne met het museum. Hier kun je uiteraard ook een kijkje nemen. Het startpunt van deze wandelroute bevindt zich op de parkeerplaats van de bron Géronstère. Deze bron werd al in 1599 ontdekt. Vanaf dit punt volg je de bewegwijzering met een blauwe driehoek.

Over de schrijver

1 reactie op “Wandelen in de Ardennen, dit zijn de mooiste routes”

Reacties zijn uitgeschakeld.