No Waste Daisy opent twitter-spreekuur om geboycotte groente te redden

No Waste Daisy En Jill Aan De Slag Tegen Voedselverspilling. Foto: Menno Bausch
No Waste Daisy En Jill Aan De Slag Tegen Voedselverspilling. Foto: Menno Bausch
Als je Nederlandse groente- en fruittelers die getroffen zijn door de Russische boycot wilt ondersteunen, koop je een flinke partij komkommers, tomaten of paprika’s van eigen bodem. Dat is nobel, maar wat je moet al die kilo’s? Anti-voedselverspillingsexpert “No Waste” Daisy Scholte weet raad.

Zij geeft tijdens het twitter-spreekuur #bEATtheboycot antwoord op vragen van consumenten die willen weten hoe je tomaten, komkommers, en andere groentes kunt verwerken. Deze Hollandse groentes worden bedreigd door de Russische boycot. Veel groentes van hoge kwaliteit zullen doorgedraaid worden als niemand ze koopt.

Enorme voedselverspilling voorkomen

“Dit is mijn manier om wat aan deze gigantische voedselverspilling te doen,” aldus No Waste Daisy. “Consumenten kunnen met een gerust hart extra veel bedreigde groentes zoals tomaten kopen. Ik help hen met tips om er echt wat lekkers van te maken.”

Het twitter-spreekuur is donderdag 20 augustus van 17.00 tot 18.00 uur. Daisy zal dan reageren op iedereen die via twitter een vraag stelt met de hash tag #bEATtheboycot. Ook op dinsdag 25/08 en donderdag 27/08 zal Daisy op dezelfde tijd spreekuur houden.

Grote Keukenboek tegen voedselverspilling

Daisy verzamelt al jaren tips waarmee consumenten zelf voedselverspilling kunnen tegengaan. Ze was de drijvende kracht achter de Hoezo50kilo campagne tegen voedselverspilling van het Voedingscentrum en publiceert wekelijks artikelen met kliektechnieken, restjesrecepten en verspillingsfeitjes op de grootste groene website van Nederland hetkanWel.nl.

Samen met ontwerper Jill Overmaat en de mannen van hetkanWel bundelt zij nu haar expertise in het Grote Keukenboek met 500 tips tegen voedselverspilling. Hiervoor is ze een crowdfundingsactie gestart op http://crowdaboutnow.nl/nowastedaisy.

Daisy Scholte: “Al meer dan 200 mensen steunen het Grote Keukenboek. We hebben nog minder dan €3.000 nodig om het ook echt uit te kunnen geven. Op die manier kunnen we duizenden mensen laten zien hoe leuk het eigenlijk is om minder te verspillen.”

15 tips om 15 kilo tomaten te verwerken

Daisy schreef alvast dit artikel met 15 tips om 15 kg tomaten te verwerken: /2014/08/19/15-dingen-die-je-kunt-doen-met-15kg-tomaten/

Over de schrijver

4 reacties op “No Waste Daisy opent twitter-spreekuur om geboycotte groente te redden”

  1. Pingback: Brandweermannen reanimeren koala » hetkanWel.nl

  2. Pingback: No Waste Daisy opent twitter-spreekuur om geboycotte groente te redden | No waste network

  3. Pingback: No Waste Daisy opent twitter-spreekuur om geboycotte groente te redden | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.