Ken jij de #wastebucketchallenge al? Check mijn filmpje, deel het bericht en creëer bewustwording! Zodat ik niet voor niets: visresten, sinaasappelschillen, bedorven aardbeien, sla, paprika’s en de soep van gisteren over mijn hoofd gooi. Zie hier de Waste Bucket Challenge.
#wastebucketchallenge:
Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. De dag dat we stil staan bij het eten dat we hebben. Alleen vind ik dat we ook stil moeten staan bij het eten dat we wel hebben, maar verspillen!!
Jaarlijks verspilt de gemiddelde Nederland 50 kilogram aan goed voedsel en als protest gooi ik hier een figuurlijk (er zit ook onvermijdbare delen afval tussen) deel van over mijn hoofd.
Vind jij het belachelijk dat wij zoveel weggooien? Deel dit bericht!
» Vind mij ook op Facebook: https://www.facebook.com/WasteWatchersNL
De feiten
– Gemiddeld gooit de Nederland jaarlijks 50 kilo afval weg (bron: VoedingsCentrum)
– Dit staat voor circa 60 warme maaltijden. (bron: Zembla) Kortom, 16.44% van alle jaarlijkse warme maaltijden.
– Dit is circa €150,- per persoon per jaar
– 80% van de bevolking denkt dat hij bijna nooit voedsel weggooit (bron: Zembla)
– 46% van de bevolking gooit stipt producten die de houdbaarheidsdatum bereikt hebben weg. (zowel TGT als THT) (bron: Zembla)
– Meest verspilde producten: brood, pasta, rijst en groentes.
Met dit filmpje wil ik op ludieke wijze aandacht vragen voor het feit dat wij Nederlanders enorm veel voedselverspilling. De producten in mijn container waren uitsluitend producten die al als afval beschouwd werden, zoals groente en fruit dat over de datum was en visresten. Ik weet dat het probleem niet opgelost wordt door een emmer met afval over mijn hoofd te gooien. Echter, wordt het probleem niet groter door het niet te doen. Hopelijk lukt het mij met dit filmpje om mensen te bereiken die dit nog niet wisten én hoop ik op Wereldvoedseldag aandacht te vragen voor het feit dat de gemiddelde Nederlander 50 kilo voedsel weggooit per jaar. Te veel in mijn opinie! Hopelijk vinden jullie dat ook en kunnen jullie het waarderen dat ik op deze manier hiervoor aandacht vraag.