Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen?

Terugverdientijd zonnepanelenTegenwoordig heb je zonnepanelen meestal in zo’n 10 – 12 jaar tijd terug verdiend. Aangezien zonnepanelen meestal zo’n 25 jaar meegaan, heb je in dat geval nog zo’n 15 tot 13 jaar profijt. Maar hoe bereken je de terugverdientijd? Het is makkelijker dan je denkt.
Lees hier ons Dossier Terugverdientijd Zonnepanelen, waarin je zelf met een rekenvoorbeeld kunt berekenen hoe lang het duurt voordat jij jouw zonnepanelen terugverdiend hebt.
Lees alles over zonnepanelen in ons Dossier Zonnepanelen. Van tips waar je op moet letten bij aankoop, tot uitleg over garanties.

Over de schrijver

2 reacties op “Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen?”

 1. In Spanje gaan ze de zon (nepanelen) binnenkort belasten! Dus vergeet het maar met de winst.
  Hier en daar in de wereld is het al strafbaar om regenwater op te vangen…de carbon tax gaat over de co2 die wij uitademen.
  Alles wat wij nodig hebben om gezond en zelfs in leven te blijven wordt belast.
  Het wordt tijd dat meer mensen ontwaken en de totale waanzin van de schaduwregering die de hele wereld regeert gaan zien.
  En over Co2 gesproken: in tijden dat er meer co2 was op deze planeet ging het beter met mens en natuur. De redenen voor taatie zijn allemaal fabels.
  We moeten en masse niet meer meewerken aan dit duivelse syteem. Als iedereen meewerkt aan ongehoorzaamheid dan kunnen ze niks meer maken.
  Maar ja….

 2. De terugverdientijd is niet zo bijster interessant.
  Het lijkt me veelzeggender om bij een normale levensduur, minus afschrijving, gemiddelde onderhoudskosten en een gemiddeld risico te weten welk financiele rendement je haalt in die levensduur.
  Stel dat je geld op de bank kunt zetten tegen 2,5%
  Of het beleggen tegen 6% (of een percentage dat hoort bij het risico dat je bereid bent te nemen)
  Of je steekt het in panelen. En je krijgt de levensduur lang (25jaar) wel 12% of zo (natte vinger, wie rekent dit eens uit?)
  Een hoog rendement als beloning voor een lage liquiditeit (je kan het niet even opnemen)
  Wie maakt hier eens een leuk rekenmodel van?

Reacties zijn uitgeschakeld.