Wat doe jij met je vakantiegeld?

Vakantiegeld. Het is weer die tijd van het jaar! Wat doen we er eigenlijk mee? Bekijk onze tips om ook dit jaar het meeste uit uw vakantiegeld te halen.

We gaan op vakantie

Natuurlijk! Het vaakst wordt het vakantiegeld uitgegeven aan… vakantie. Toch gebeurde dat vorig jaar maar bij ongeveer de helft van de mensen die het vakantiegeld in 1 keer kregen. We gaven volgens Nibud ongeveer € 2.000,- uit aan de hoofdvakantie van het jaar.
Zo’n uitgave wilt u niet zomaar kwijt zijn als er onverwachts iets gebeurt. Denk daarom in de voorpret naar de vakantie ook aan uw reisverzekering. Een kortlopende verzekering zorgt dat u uw geld niet zomaar kwijt bent als de vakantie niet doorgaat.
Gaat u behalve op zomervakantie ook graag op wintersport? Of staat er ook een stedentrip later in het jaar? Dan is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met de juiste dekkingen natuurlijk. Voor veel landen is het slim om medische kosten extra te verzekeren.

Rsz Cafe Camera Classic 413960 E1527435020616

We zetten het op de spaarrekening

Meer mensen dan vroeger gebruiken het vakantiegeld om te sparen. In 2017 zette 40% het extraatje apart. Hoe haalt u dan het meeste uit dat extra spaargeld?

  • Kunt u het geld langer missen? Zet het vast! Uw spaargeld langer vastzetten kan met een ‘deposito’-spaarrekening. U krijgt dan meestal meer rente dan op een gewone spaarrekening.
  • Kies een concreet doel Heeft u een grote uitgave op het oog? Of wilt u bijvoorbeeld over een tijdje verhuizen of verbouwen? Met een duidelijk spaardoel wordt de kans dat u het geld kunt laten staan, steeds groter.
    • Sparen of beleggen? Vorig jaar verdubbelde het aantal Nederlanders (met een bovenmodaal inkomen) dat ging beleggen met hun vakantiegeld. Beleggen levert soms meer op dan sparen. Wat past bij u? Ontdek het met deze handige beleggen test van Centraal Beheer.

Het gaat op de grote hoop

De derde grootste groep geeft het vakantiegeld uit aan van alles en nog wat. Belastinggeld betalen, een auto kopen of kleding kopen zijn dan veelgenoemde bestemmingen. Zo verdwijnt het eigenlijk al snel. En dat drukt toch de pret van het vakantiegeld.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Centraal Beheer

Over de schrijver

1 reactie op “Wat doe jij met je vakantiegeld?”

Reacties zijn uitgeschakeld.