Wat is nou groener: een e-book of echt boek?

InfographicHoewel duurzaamheidsexpert Don Carli beweert dat veel papier juist milieuvriendelijker is dan ebooks en e-readers als je kijkt naar de gehele levenscyclus, komt deze uitgebreide infographic tot een geheel andere conclusie. Volgens deze gegevens zijn ebooks de groenere keuze. Als alle Noord-Amerikanen zouden overschakelen op e-books zouden jaarlijks 49,6 miljoen bomen worden gered, wat goed zou zijn voor de CO2-opname van 192,926 auto’s. Veel plezier met je nieuwe iPad2 dus, van de site WellHome hoeven groene doeners hem niet te laten liggen.

Ebooks1

Home Energy Audits by Wellhome.com

Over de schrijver

4 gedachten over “Wat is nou groener: een e-book of echt boek?”

      1. Stop nu eens met die eenzijdige propaganda. Dat is nog altijd niet bewezen, ook niet met dat waardeloze Wageningen onderzoek van een paar maanden geleden wat al ontkracht is gezien de onderzoeksmethode.
        Het enige wat ik in dit onderzoek mis is de vervuiling en recycling van de e-bookreader aan het eind van zijn levensduur. En als je ziet waar sommige elektrische apparaten na hun levensduur eindigen (oa. in China), dan stempt dat niet echt tot veel goeds.

Reacties zijn gesloten.