Anti-verspillingstip: Wat kan je allemaal invriezen?

Kun Je Kaas Invriezen?
Kun Je Kaas Invriezen?Door eten in te vriezen heb je er veel langer plezier van en is de kans groot dat je het niet weg hoeft te gooien. Je verlengt als het ware de houdbaarheid van producten. Maar wat kan je invriezen? En wat niet?
Rauwe aardappels bijvoorbeeld. Die kun je niet invriezen, die worden zacht en zoet. Maar melk weer wel. Als je maar genoeg ruimte in het pak houdt, want de melk zet een beetje uit als het bevriest.

Om een idee te krijgen van wat je wel en niet kan invriezen en hoe lang je die producten kan invriezen, ging ik op de markt op onderzoek uit.

Anti-verspillingstip: Wat kan je invriezen?

Nog meer invriestips:

Knoflook: Hak de knoflook fijn, rol het in plastic en vries dit in. Je hebt dan een bevroren staafje, waar je af kan breken wat je nodig hebt.

Eieren: Gescheiden eieren kun je in een zakje invriezen. Een heel ei ook, als je het eerst even opklopt. Je kunt ze dan ongeveer drie maanden goed houden. Schrijf er wel even de datum op en hoeveel eieren er in zitten

Bananen: Die kun je vooral goed invriezen als je ze daarna in een smoothie gebruikt. Lekker fris op een warme lentedag.

Groente: Veel groente blijven het lekkerst als je ze voor het invriezen even kort blancheert.

Heb je nog meer vragen over het invriezen van producten. Ga dan naar Hoezo50kilo en stel ze daar. Dan zoek ik het voor je uit!

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

7 reacties op “Anti-verspillingstip: Wat kan je allemaal invriezen?”

  1. Pingback: Hoe voorkomen we voedselverspilling – Dag 210 | Uit de Klei getrokken

  2. En als je je uit verpakkingen haalt en in diepvrieszakjes doet die j plat maakt (ong 1 a 2cm) kan je alles beter stapelen en kan je meer in j vriezer kwijt. Makkelijker dan te grote verpakkingen en ronde doosjes….

  3. Hmm. Als nou maar niet iedereen die dit filmpjes ziet restjes van warme spinazie gaat invriezen en daarna weer eten..

Reacties zijn uitgeschakeld.