Win een overnachting in het Waterland-huisje

Op Strijp-S in Eindhoven staat een piepklein huisje. Het Waterland-huisje is gebouwd door Reinoud Boland, Peer van Ling en Teun de Bok en wordt verhuurd als werkplek of Bed & Breakfast. De ervaringen van alle tijdelijke bewoners worden verzameld en gebruikt om het huisje nog mooier en beter te maken. Zo hopen de makers een perfecte off-grid en zelfvoorzienende tiny house te creëren. Ik was wel benieuwd naar dit bijzondere huisje en besloot er samen met een goede vriendin een dag en een nacht te doen alsof we thuis waren.
De locatie
Het Waterland-huisje staat op het experimentele en bruisende stadsdeel Strijp-S. Hier werken creatieve ondernemers aan de mooiste plannen. Vanaf de parkeerplaats lopen we langs allerlei knusse eettentjes, creatieve broedplaatsen en ontwerp winkels naar het huisje toe. We turen door ramen en zien kinderen binnen vliegeren en op een andere plek een groep mensen kijken naar een PowerPoint presentatie over verticaal tuinieren. Het mag hier dan behoorlijk grauw zijn, er borrelt hier van alles en we kunnen ons voorstellen dat het een feestje is om hier elke dag te mogen werken.
Onderdeel van het Strijp-S terrein is Plug-in-City. Dat is een soort kleine stad waar iedereen met een goed idee aan mee kan bouwen. De nadruk ligt op de circulaire economie en creatieve ondernemers kunnen er volop experimenteren. Aan de rand van deze kleine stad staat het Waterland-huisje.

Waterland-Huisje
Waterland-Huisje


De ontvangst
Het Waterland-huisje staat er sprookjesachtig bij en we staan dan ook te trappelen om binnen te treden. We worden vriendelijk welkom geheten door Reinoud die ons uitlegt hoe de opwindradio en kachel werken (heel prima!), waar alles ligt (op logische plekken) en ons ook nog een nieuw voorraadje koffie brengt (ook niet geheel onbelangrijk). Voor hij vertrekt vertelt hij ons nog enthousiast over de inrichting van het huisje. Zo hebben ze er bewust voor gekozen om de architectonische hoogstandjes en moderne ontwerpen buiten de deur te houden. Ze willen namelijk graag een huisje creëren waar je je thuis voelt, en dat is behoorlijk goed gelukt.
De overnachting
Het huisje is enorm knus en voelt gelijk verdacht vertrouwd. Alles is zo logisch en overzichtelijk ingedeeld dat we nergens naar hoeven te zoeken en naar welke hoek we ook kijken: het ziet er gezellig en vriendelijk uit. We koken een maaltijd in het keukentje, eten het op aan de eettafel, lezen een boek in een (schommel)stoel en richten het huisje in onze gedachten in met onze eigen spulletjes. Daarna kruipen we voldaan in een heerlijk warm bed.
In de ochtend genieten we van ons ontbijtje en ruimen de boel weer op (dat gaat lekker snel in zo’n klein huisje) en balen we dat we al weer weg moeten. Het is namelijk een hele fijne plek om te zijn en we zouden er wel een langere periode in willen vertoeven. Wel alleen trouwens, want we zijn het er wel over eens dat het voor ons een te kleine ruimte is om in samen te wonen.
Waterland-Huisje
Waterland-Huisje


Conclusie
Waterland-huisje is een goede plek om eens te ervaren hoe zo’n tiny house nou eigenlijk aanvoelt. In het gastenboekje lezen we dan ook veel enthousiaste verhalen van tiny house fans die nieuwsgierig zijn naar leven op minder vierkante meter. De enige negatieve geluiden (en dat zijn er weinig) gaan over de douche (die nogal van warm naar koud slingert) en de comfortabele bank (die ontbreekt namelijk). Verder is iedereen (inclusief wijzelf) vooral heel enthousiast. De mooiste aantekening komt van een paar weken geleden. Toen was er namelijk een echt huwelijksaanzoek in het kleine huisje. De laatste zin van dat prachtverhaal luidt gelukkig: ‘Ik heb ja gezegd!’
Winactie
Wil jij ook graag een nachtje in het Waterland-huisje slapen? Stuur dan een foto van jouw droomlocatie voor Waterland-huisje naar info@waterland-huisje.nl. De mooiste inzending belonen ze met een overnachting in Waterland-huisje op Strijp-S. Insturen kan nog tot en met 31 december. Succes!
Wil jij meer weten over Waterland-huisje? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina.
Waterland-Huisje
Waterland-Huisje

Over de schrijver