Een weekendje weg met een duurzame tent, camper of huisje

De temperatuur is weer aan het stijgen, de vogels fluiten, het voorjaar hangt in de lucht en Pasen staat voor de deur. De hoogste tijd dus voor een weekendje weg, de natuur in, met een duurzame tent, bus, caravan of tiny house. We zetten een aantal duurzame  opties van eigen bodem voor je op een rij, waarmee je coronaproof van de outdoors kan genieten. 

Bluecamp tent

Het kledingmerk BlueLoop Originals heeft in samenwerking met tentdoekfabrikant TenCate een duurzame tent gemaakt. Deze water- en winddroog tent is namelijk deels gemaakt van gerecyclede oude spijkerbroeken. Doordat er ook katoen en polyester in het tentdoek zit, blijft de tent wel licht van gewicht en luchtig. Het bedrijf wil ook voor die twee stoffen duurzame varianten vinden. Het grondzeil is gemaakt van gerecycled plastic. De tent is grijsblauw van kleur en heeft plaats voor twee á drie personen. Je spullen kan je onder de kleine overkapping kwijt. Gezellig toch? De tent is nog niet te koop, maar je kunt de tent wel huren tijdens festivals of bij de boswachter. Kijk op bluecamp.nl voor alle mogelijkheden.

Weekendje Weg

Camperbus Ventje

Camperbus Ventje is ontworpen door industrieel ontwerper Frank Westland uit Utrecht. Door zijn eigen kampeertrips wist Frank precies waar het de meeste campers aan ontbrak en ontwierp hij Ventje. Deze camper heeft een natuurlijk interieur, gemaakt van duurzame materialen zoals FSC-hout en schapenwol. De keuken zit achterin en daardoor kun zowel je binnen als buiten koken. De zitopstelling is te veranderen van eettafel, naar loungebank, naar bed. De binnenstoelen kan je ook buiten zetten, hoe handig is dat? Vuil water gaat naar een opslagtank en met een zonnepaneel op het dak heb je altijd groene energie. En, met de geboorte van elk nieuw Ventje worden er twee bomen geplant. Dit Ventje is te koop én te huur. Kijk op www.ventje.nl voor alle info.

Weekendje Weg

Tiny House bouwpakket

Heb je wat meer te besteden en ben je liever elk weekend op dezelfde plek aan het kamperen? Dan is dit misschien wat voor jou: het Tiny House Fri:dom bouwpakket. Nederlands pionier Bernhard Hörl is de ontwerper van dit pakket. Hij woont zelf in een Tiny House en wilde dat ook graag beschikbaar maken voor anderen. Dit pakket voldoet helemaal aan het bouwbesluit, dus op deze manier kun je veilig en laagdrempelig je eigen Tiny House bouwen. Je kan optioneel voor zonnepanelen, een regenwatersysteem of droogtoilet kiezen, wel zo ecologisch. Nu alleen nog een plek vinden (of een onderstel met wielen, dan heb je een soort luxe caravan). Op tinyhouse-store.nl zijn alle in’s en out’s te vinden.

Weekendje Weg

Tiny house op wielen

Haaks combineert het idee van een camper en tiny house met elkaar. We spraken al eerder met oprichters Jules en Pim over hun uitvinding. Zij ontwierpen een camper die bestaat uit twee delen: een soort pickup-truck en een klein huisje dat je met één druk op de knop op de wagen zet. Geen gesjor en gehijs nodig. De HAAKS-camper is zelfvoorzienend, dus je kan er tijdens je weekendje weg ook mee wildkamperen eventueel. HAAKS heeft tegenwoordig trouwens ook nano-huisjes, die je kan gebruiken om vakantie in te vieren (of een heel jaar in te wonen, want zo veelzijdig zijn deze tiny houses).

Heb jij nog tips voor duurzame tenten, campers of caravans voor een weekendje weg of een vakantie? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Over de schrijver

1 reactie op “Een weekendje weg met een duurzame tent, camper of huisje”

  1. Outbase campervans maakt van je dagelijkse auto een minicamper.
    Twee-in-één en daardoor extra duurzaam, op basis van zuinige benzineauto’s en hopelijk dit jaar voor het eerst elektrisch. Voor de afwerking wordt natuurlijke olie gebruikt en zijn de kussens van gerecyclede stof. 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.