Weg met de SER, lang leve de Sociaal Economische Duurzame Raad

Overhandiging Brief Nudge
Bron: Nudge

Nederland is niet klaar voor de toekomst. Ons land heeft een lange termijn visie nodig voor een gezonde balans tussen economie, samenleving en milieu. Deze balans is zo belangrijk dat die niet mag afhangen van fragiele coalities of herverkiezingen. Daarom moet de SER worden omgevormd naar een Sociaal-Economische Duurzame Raad, zodat de sociale partners en overheid ook op dit thema verbonden worden. Daartoe roepen jonge ambassadeurs van het Nederlandse bedrijfsleven op in een open brief aan de formateur die gisteren werd aangeboden aan Herman Wijfels.
De jongeren willen dat de SER niet langer alleen een adviesraad is, maar een orgaan met slagkracht en de mogelijkheid om op korte termijn te handelen én veranderen. Met welk doel? Het begrip duurzaamheid volkomen overbodig maken in 2040, omdat toekomstbestendig handelen volledig verankerd zal zijn in het doen en denken van het Nederland van de toekomst.
De brief werd geschreven als onderdeel van een opdracht tijdens de Nudge Leadership Challenge. 120 jonge ambitieuze mensen werden vorig weekend in Almere gedurende drie dagen uitgedaagd en aan de tand gevoeld. Ze gingen de competitie aan om te laten zien dat ze daadkracht, visie en moed hebben om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om duurzaamheid.
Je kunt de brief downloaden en helpen te verspreiden via deze link.
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deze brief verspreiden en een foto van de overhandiging op Facebook en Twitter te plaatsen om zoveel mogelijk aandacht te genereren. Gebruik hiervoor de hashtag #Juistnu op Twitter en plaats de foto van de overhandiging op de Facebook pagina van Nudge.
Bron: Nudge.nl
Foto: Marloes Buijtenhek overhandigt de brief aan Frank van Ooijen, director Sustainability and Communication van FrieslandCampina.
Lees ook:
Zo gaan jonge leiders de wereld groen maken
Je mag best cynisch zijn maar niet in mijn buurt

Over de schrijver

3 gedachten over “Weg met de SER, lang leve de Sociaal Economische Duurzame Raad”

Reacties zijn gesloten.