Bekijk ze! Dit zijn de meest bijzondere plekken op de Waddeneilanden

Afgelopen jaar herontdekten we Nederland als vakantieland massaal. Vooral de Waddeneilanden waren populair en dat is terecht. Op de Waddeneilanden voelt alles anders. Zodra je van de boot aan land stapt, ben je vrij. De frisse zeelucht, de wind door je haar en de natuur om je heen zorgen ervoor dat tijd een andere dimensie krijgt. En niet alleen in de zomer, maar juist ook in de lente en de herfst. Om dit eilandgevoel ook vanuit huis op te wekken, delen we een video met je. Zo kun je even wegdromen bij de Waddeneilanden en plannen maken voor betere tijden.

De Waddenzee is uniek

De Waddenzee is uniek. Nergens ter wereld vind je zo’n uitgestrekt en gevarieerd gebied, dat altijd in beweging is. Eb en vloed wisselen elkaar af, waardoor het landschap steeds verandert. Door een stelsel van geulen en drooggevallen zandplaten, vormt het een leefgebied voor meer dan 10.000 plant- en diersoorten.

Werelderfgoed

Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee tot het UNESCO Werelderfgoed. En het is in goed gezelschap. Onder andere The Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania staan ook op de lijst. Voordeel voor ons is, dat de Waddeneilanden een stuk dichterbij zijn. Je hoeft er niet voor te vliegen en je kunt net zo gemakkelijk twee dagen of twee weken op een van de vijf eilanden verblijven. Genoeg redenen om de Wadden te bezoeken.

Duurzame uitjes op de Waddeneilanden

Op de Wadden zul je je nooit vervelen. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, golfen, surfen, kiten, suppen, of gewoon lekker niets doen. Maar er zijn ook bijzondere excursies en activiteiten, die we voor je op een rij zetten en die in elk seizoen een aanrader zijn.

Dark Sky excursie: De Boschplaat op Terschelling kreeg in 2015 het predikaat Dark Sky Park. Het gebied ligt op de grens tussen land, wad en zee en er wonen geen mensen. Hierdoor is het een paradijs voor vogels en de ideale plek om sterren te kijken.

Eco-Safari: Op Terschelling en Ameland kun je op eco-safari. Onder begeleiding van een gids rijd je – met een 100% elektrisch terreinwagentje – 2,5 uur over onverharde wegen het eiland over en zie je geen giraffen, maar wel een geweldige variëteit aan wildlife.

Ploggen: Ploggen is een combinatie van joggen en afval opruimen. Gewapend met een jute jutterstas kun je de duinen en het strand over rennen (of lekker relaxed lopen) en het afval opruimen dat je tegenkomt. En je hebt natuurlijk ook kans dat je iets heel bijzonders vindt, dat is aangespoeld.

Wadlopen: Wadlopen is iets dat je in elk geval een keer in je leven moet doen. Onderweg kom je van alles tegen, geniet je het prachtige uitzicht en zie je misschien wel zeehonden. Ga je met een gids, dan leer je meteen over allerlei geheimen van de natuur.

Blokarten: Als je van snelheid houdt, dan is strandzeilen een absolute aanrader voor jong en oud. In kleine karretjes met een zeil tot wel 5m2 race je over het strand en je hoeft er niet eens voor te kunnen zeilen.

Wat is jouw favoriete eiland en activiteit? Laat het ons weten door de onderstaande enquête in te vullen.

Create your own user feedback survey

Dit blog kwam tot stand met WAD to do.

Over de schrijver

2 reacties op “Bekijk ze! Dit zijn de meest bijzondere plekken op de Waddeneilanden”

  1. De enquête kan inderdaad niet geopend worden. Ik vind het niet handig om te schrijven: je moet een keer in je leven wadlopen. Het wadlopen gebeurt met een groep en verstoort het wad in elk geval. Loop langs de kust een stukje in de modder vooraan en je hebt ook die ervaring.

Reacties zijn uitgeschakeld.