Welkom in Nederland, president Obama

Museumplein Verwacht Barack Obama. Foto: Roman Boed, Flickr
Museumplein Verwacht Barack Obama. Foto: Roman Boed, Flickr

Nederlanders zijn dol op Barack Obama, zolang hij maar niet verwacht dat we tijdens het WK Allround in Thialf naar een interview met hem kijken. Nederlandse mores met een knipoog in BuzzFeed.
\
Maandag begint de nucleaire top in Den Haag die extra goed beveiligd is vanwege de komst van president Obama. Een lezer van BuzzFeed heet de Amerikaanse president welkom in Nederland en wijdt hem in onze mores in.

Obama bevindt zich in Den Haag onder de zeespiegel, maar dat is niet eng, want Nederland strijdt al 800 jaar succesvol tegen het water.

Als Obama ergens gaat koffiedrinken krijgt hij maar één koekje. Eén koekje komt een beetje krenterig over, maar dankzij onze zuinigheid heeft Nederland het geld van het Marshallplan immers goed besteed.

Nederlanders zijn over het algemeen dol op Obama en kijken graag naar interviews, maar niet tijdens het schaatsen. De BuzzFeed-lezer vraagt de Amerikaanse president om zijn interviews zo te plannen dat ze niet samenvallen met het WK Allround in Heerenveen. Niemand kan immers met de Nederlandse schaatsers concurreren, weten ook de Amerikanen sinds de verpletterende medailleoogst in Sotsji.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Britse medische dossiers belanden bij Google

Wie is verantwoordelijk voor de Britse watersnoodramp?

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Over de schrijver