Inschrijving ASN Bank Wereldprijs 2016 is gestart

Afbeelding: Asn Bank Wereldprijs 2016
Afbeelding: Asn Bank Wereldprijs 2016


Heb jij een prachtidee voor de wereld van morgen? Doe van vooral mee met de ASN Bank Wereldprijs 2016! De inschrijving is vandaag gestart en iedereen die mee doet maakt kans op coaching en een geldprijs tussen de 5.000 en 20.000 euro! Zo kan je jouw gouden idee wel een hele mooie start geven. Durf jij mee te doen?
ASN Bank Wereldprijs 2016
De ASN Bank wil graag duurzaamheid in de samenleving stimuleren. Daarom hebben ze negen jaar geleden de Wereldprijs in het leven geroepen. Een prijs die jonge ondernemers uitdaagt om met hun slimme idee naar buiten te komen. Als je met jouw sociale onderneming mee doet word je tijdens het traject geholpen met training, coaching en publiciteit. Bovendien maak je kans op een geldprijs tussen de 5.000 en 20.000 euro!
Om mee te doen moet jouw project passen binnen één van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:
– Duurzame energie, natuur en milieu
– Eerlijke handel, mode en voeding
– Kinderrechten en onderwijs
– Veiligheid en sociale cohesie
– Zorg & Welzijn
Het Wereldprijs-traject bevat verschillende selectiemomenten. Tien deelnemers gaan door naar de finale op 16 november in Utrecht. Binnen de vijf categorieën kiest de vakjury – onder leiding van Ynzo van Zanten – één winnaar per categorie. Tevens maken de tien finalisten kans op de Publieksprijs van maximaal 5.000 euro, hiervoor kan iedereen tussen 7 en 16 november zijn stem uitbrengen.
Schroom niet!
Nu zou het maar zo kunnen zijn dat je twijfelt om deel te nemen. Elk jaar doen er namelijk best wel wat grote namen mee: van LENA the fashion library tot Seepje, van Fairphone tot Sustainer Homes. Dat zijn heel wat gave initiatieven, maar vergeet niet dat ook zij ooit klein zijn begonnen. Wie weet sta jij straks wel naast zo’n inspirerend initiatief in de finale en/of krijg je mooie publiciteit.
Frank Bérbee van Bloemenstorm vertelde onlangs nog in een interview dat hij heel blij is dat ze hebben mee gedaan aan de Wereldprijs, ook al gingen ze er niet met een prijs vandoor: “ Een lokale krant had een artikel geschreven over ons initiatief en onze deelname aan de ASN Bank Wereldprijs en daardoor kregen we enorm veel reacties. Een aantal van deze lezers zijn onze eerste klanten geworden. Vervolgens kregen we weer reacties van mensen die onze bloembakken weer hadden zien staan bij onze eerste klanten!”
Zo doe je mee
Loop jij al tijden rond met een goed idee, maar heb je niet de financiële middelen en het netwerk om het van de grond te krijgen? Dan is de dit de ideale manier om een gokje te wagen. Het traject ziet er zo uit:
Stap 1: Inschrijven
Je kunt jouw project nog inschrijven tot en met 23 september via de website.
Stap 2: Projectplan ontwikkelen
Per thema worden er maximaal 10 inzendingen geselecteerd. Als je wordt geselecteerd dan mag je deelnemen aan het ontwikkeltraject. Na afloop dien je je definitieve projectplan in.
Stap 3: Presenteren
Op basis van dit projectplan krijgen vijf projecten de kans om hun idee te presenteren aan een vakjury.
Stap 4: Publieksprijs
Na een persoonlijk gesprek gaan twee gelukkige deelnemers per thema door naar de stemronde. Hier mag het publiek bepalen wie er met de publieksprijs van maximaal 5.000 euro vandoor gaat.
Stap 5: Finale
Op woensdag 16 november is er een echte feestavond. Hier verdeelt de jury 40.000 euro over vijf themawinnaars!
Inspiratie
De inschrijving mag dan vandaag geopend zijn, op de site staat al genoeg inspiratie. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei deelnemers van voorgaande edities vinden. Zo kan je kijken hoe zij hun plannen hebben verwoord, hoe hun site er uit ziet en hoe ze hun deelname hebben gepromoot. Je hebt dan nog tot en met 23 september om te broeden op je eigen plan. Wij zijn in ieder geval weer erg benieuwd naar alle deelnemers. Moge de beste winnen!
Meer weten over de ASN Bank Wereldprijs 2016? Klik dan hier voor de site.
https://www.youtube.com/watch?v=r7aRamXOBuE&feature=youtu.be

Over de schrijver