Werken in een tiny office ziet er zo uit

Foto: Kantoorkaravaan
Na tiny houses begint ook de trend van tiny offices aan te slaan. En dat is geen wonder als je bedenkt dat het leger eenpitters alleen maar groeit. Nederland telt inmiddels 1 miljoen zzp’ers en behoort daarmee tot de grootste groeiers binnen Europa. Natuurlijk werken veel zelfstandigen zonder personeel op locatie (bij de opdrachtgever of cliënt), thuis, in het café of op een kantoorhub, maar het kan ook anders. De trend van tiny offices komt, net als dat van tiny houses, vanuit Amerika overwaaien en zet heel voorzichtig voet op onze bodem. Met als motto: minder kantoor, meer werkplezier.

Buitenpost

Zo komt droomparken met ‘Buitenpost’: een tiny office waar je op een ‘braincation’ kan. Oftewel: werken in een inspirerende omgeving waar je op nieuwe ideeën kan komen en je dromen kan waarmaken, zo belooft de website. De werkplek is voorzien van bureau, bank en een groot raam met uitzicht (wat wil je nog meer?) Heerlijk voor als je wél je werk wil afmaken, maar toch even weg wil van je dagelijkse beslommeringen en geëikte patronen.
Buitenbos 400

Paviljoen Vught

Een jaren ’30 huis in Vught heeft een ‘tiny office paviljoen’ laten ontwerpen. Het paviljoen werd eerder dit jaar opgeleverd en heeft een glazen gevel, houten kozijn en en koperen dak. In het midden van het pand zijn allerlei voorzieningen te vinden, zoals een toilet, een bedstee (ja echt) en een open haard. Ook fijn met de winter voor de deur, al is het stoken van hout natuurlijk niet super duurzaam.

Tiny Office
Foto Jeroen Musch

 

Kantoorkaravaan

De Kantoorkaravaan biedt inspirerende werkplekken in de natuur en trekt door Nederland met mobiele off-the-grit kantoorunits. Nature. Your office is het motto van dit initiatief. Als je dichterbij de natuur wil werken, dan is dit je plek. Bijvoorbeeld om nou eindelijk eens dat boek te schrijven, een welverdiende ‘workation’ te vieren of gewoon een potje te vergaderen in een inspirerende omgeving, die net even wat anders is dan een stadse kantoortuin.

Tilburgse spoorzone

In de Tilburgse spoorzone zijn een jaar geleden vier tijdelijke units geplaatst, die als kantoorruimte dienstdoen. Ze werden in de volksmond natuurlijk al snel tiny offices genoemd, want dat klinkt wel zo trendy.  Bovendien gaat het hier om kleine ruimtes, gemaakt van hout en volledig herbruikbaar als ze over een paar jaar plaats moeten maken voor nieuwbouw.

Tiny Office
Foto Indebuurt

De Ceuvel

Achter café De Ceuvel in Amsterdam Noord is een soort bedrijventerrein gecreëerd met 17 woonboten, of dus eigenlijk werkboten, die op het land liggen. Deze boten worden door kunstenaars en creatieve, duurzame ondernemers als kantoorruimte gebruikt. In sommige boten huist één bedrijf, maar andere boten worden weer gedeeld door verschillende bedrijven of ZZP’ers. De mensen die hier werken hebben vaak hun eigen boot verbouwd en hebben ook geholpen bij het opzetten van café De Ceuvel.

Tiny Office
Foto: De Ceuvel

Ken jij nog andere inspirerende voorbeelden van tiny offices? Laat het ons dan vooral weten! 

Over de schrijver

1 reactie op “Werken in een tiny office ziet er zo uit”

  1. Leuk artikel Wyke en bedankt voor de vermelding van onze Tiny Office (Droomparken). Binnenkort geven wij meer informatie vrij over de plaatsing en het gebruik van de Tiny Offices. Lijkt het je misschien leuk om onze Tiny Office een keer te testen? 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.