Whisky laat blinde man weer zien

Neuroticcamel, Flickr.com
Neuroticcamel, Flickr.com

Toen hij op een middag na een feestje ineens helemaal niets meer zag, dacht de 65-jarige Denis Duthie dat hij voorgoed blind was geworden. Hij had behoorlijk wat gedronken en had een black-out gekregen. Toen die black-out echter de volgende dag nog niet over was en hij nog steeds niets zag, besloot hij toch naar het ziekenhuis te gaan. Daar sloegen de artsen direct alarm en besloten ze een kijkje in Duthie’s maag te nemen. Dat bleek een schot in de roos: direct nadat Duthie’s maag was open gesneden, verspreidde zich een geur in de operatiekamer die wees op vergiftiging.

Vergiftiging door drank
Uit onderzoek bleek dat de wodka die Duthie tijdens het feestje gedronken had, niet goed samen ging met de medicijnen die hij slikte om zijn diabetes onder controle te houden. Hierdoor had zich formaldehyde in zijn maag gevormd, een stof die erg giftig is voor mensen. Tegen formaldehydevergiftiging is maar één oplossing: het toedienen van pure alcohol of ethanol. Het ziekenhuis bleek echter geen druppel ethanol meer op voorraad te hebben.
Whisky-infuus
Omdat elke seconde voor Duthie telde, besloten de artsen voor een minder conventionele aanpak te gaan: een medewerker van het ziekenhuis werd naar de plaatselijke slijterij gestuurd, om daar een fles Johnnie Walker Black Label whisky te halen. Daar werd vervolgens een infuus van gemaakt, dat de alcohol rechtstreeks in de maag van Duthie liet lopen. Vijf dagen later was hij weer op de been: kiplekker én – naar eigen zeggen – met beter zicht dan voor zijn black-out.
Bron: MNN.com
Lees ook:
Lezen van beeldscherm niet slecht voor de ogen
Vegetariërs leven tot 9 jaar langer
Krachtige magneten als revolutionair wapen tegen kanker