Wi-fi ruilen voor hondenpoep

Gagilas, Flickr.com
Gagilas, Flickr.com

Inwoners van Mexico City kijken tegenwoordig uit naar hondendrollen op straat. Dankzij een nieuw afvalsysteem kan hondenpoep namelijk gratis wi-fi opleveren. Het idee is eenvoudig: als hondeneigenaars zakjes hondenpoep in de speciale afvalcontainer gooien, dan wordt die container, de Poo WiFi, een tijdelijke hotspot die gratis internet biedt aan iedereen in de omgeving.

Dikke drol = langer internet
Na het inwerpen van een zakje poep, kun je direct zien hoe lang de verbinding stand blijft houden. Des te groter de inworp, des te langer het wi-fi netwerk actief blijft. Bij de ingang van het park waar het systeem getest wordt staat een informatiebord met het gemiddelde gewicht van hondendrollen van verschillende honden. Zo kun je vooraf vast kijken wat je ongeveer aan gratis wi-fi tijd kunt verdienen. Een dikkere drol levert natuurlijk langere internettijd op.
Positief resultaat
De Poo WiFi is ontwikkeld door het Mexicaanse internetbedrijf Terra. Hoewel het zich nu nog in een testfase bevindt, blijken er al meerdere voordelen aan de inzet van de Poo WiFi te zitten. Het meest voor de hand liggende voordeel is een schonere straat. De gratis wi-fi lijkt echter ook niet-hondenbezitters steeds vaker uit huis te lokken om bijvoorbeeld in het park te werken.
Bron: Treehugger.com
Lees ook:
Facebook maakt donor worden makkelijker
Winkel de wereld (en jezelf) mooier
Stijlvolle en gezonde alternatieven voor plastic in de keuken

4 reacties op “Wi-fi ruilen voor hondenpoep”

  1. Geweldig initiatief. (Helaas) beschikt de helft van Nederland al over WIFI. Anders zou een soortgelijk initiatief geweldig zijn! Niet met hondenpoep dan, dat is in NL niet zo'n issue, maar zwerfafval zeer zeker!

Reacties zijn uitgeschakeld.