Wikipedia gaat morgen op zwart uit protest tegen internetcensuur

Foto: wikipedia

Wikipedia doet samen met de sociale nieuwssite Reddit en technologieweblog Boing Boing mee aan een internet blackout. De sites protesteren tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA) en de PROTECTIP Act (PIPA). Deze Amerikaanse wetten zijn bedoeld als instrumenten om piraterij tegen te gaan maar volgens Wikipedia en vele andere organisaties, bedrijven en deskundigen staan ze censuur toe. Zelfs het Witte Huis heeft zijn zorgen over de wetgeving uitgesproken in een blogbericht op Whitehouse.gov.
Eerder schreven oprichters en directieleden van grote internetbedrijven als Google, Paypal, Twitter, Flickr en eBay al een open brief aan de Amerikaanse overheid om te protesteren tegen SOPA. In de brief zeggen de internetgiganten dat sites die worden beschuldigd van piraterij geen recht op een eerlijk proces hebben en dat de wet de Verenigde Staten dezelfde censuurmacht geeft als landen als China en Iran.
Bron: 360
Lees ook
Het boomerangkind wordt normaal
Resten van verloren beschavingen gevonden in Amazone
Het einde van het Verenigd Koninkrijk

Over de schrijver

1 reactie op “Wikipedia gaat morgen op zwart uit protest tegen internetcensuur”

  1. ´Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden buigt zich op het moment over de zogeheten Stop Online Piracy Act (SOPA). De Senaat in Washington kijkt naar de Protect IP Act (PIPA). Beide wetten moeten de toegang tot buitenlandse sites blokkeren, als die gestolen of illegale content aanbieden.´ http://nieuws.nl.msn.com/buitenlands-nieuws/engel
    Oftewel: Alles wat tegen de mening van de amerikaanse overheid in gaat, kan volgens hen 'illegaal' verklaard worden en dan gecensureerd worden

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020