Wil je een gezond brein? Ga vaker hardlopen

Je kunt natuurlijk ook een nieuwe kopen… Foto: Neil Conway

Lichamelijke oefening is net zo belang voor een gezonde bovenkamer als breintraining met denkspelletjes en oefeningen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Australische Universiteit van Queensland.
Uit onderzoek werd uitgevoerd bij oude muizen, wiens hersenen volgens de wetenschappers op dezelfde manier oud worden als die van mensen.
Lichamelijke oefening zou zorgen voor de toename van een groeihormoon die nieuwe stamcellen in de hersenen activeert. Deze cellen zorgen vervolgens voor nieuwe verbindingen.
De onderzoekers proberen nu uit te vinden of het ook mogelijk is om de afname van cognitieve vermogens niet alleen te stoppen, maar ook om te keren.
Bron: Medicalxpress
Lees ook
Natuurlijke cosmetica die gezond is voor je huid én je portemonnee
5 trends die gezond eten nog makkelijker maken
Bespaar flink op je elektriciteitsrekening, tot wel 50%

Over de schrijver

1 reactie op “Wil je een gezond brein? Ga vaker hardlopen”

  1. Prachtige onzin. Als alle dravers hun energie steken in het doen van boodschappen op de fiets, desnoods een flink aantal kilometers verderop, is het voorbij met de parkeerproblemen, hoeft dit domme volk niet aan de biobrandstof of de "zonnepanelen/elektrisch rijblikcombinatie".
    Het resultaat voor de draver is hetzelfde, voor z'n omgeving een metamorfose. Ook de domroep en deze site met z'n agressieve reklame kan naar de schroot.

Reacties zijn uitgeschakeld.