Wilde dieren het circus uit door twitter

Foto: Nazim.Uddin (Flickr)

Britten hebben genoeg van de kunstjes van wilde dieren in het circus en ook van de kunstjes van draaiende politici. Duizenden mensen ondertekenden binnen een paar dagen een petitie van krant The independent tegen het gebruik van wilde dieren in het circus. De teller staat inmiddels bijna op 20.000 stemmen dankzij een sneeuwbaleffect op twitter.

De storm van reacties volgde op het besluit van de Britse regering vorige week om een voorstel voor een verbod op wilde dieren in het circus niet te ondersteunen. Ministers hadden eerder laten doorschemeren om wel een verbod te willen ondersteunen, nadat uit recente peilingen bleek dat 80 tot 95% van de Britten tegen het gebruik van wilde dieren is.

Het gaat allemaal om zo’n twintig wilde dieren die nog gebruikt worden in drie circussen in Engeland.  Dat lijkt niet veel, maar toch begrijpelijk als je weet dat het aantal tijgers dat wereldwijd nog in het wild leeft niet hoger dan 3500 is. Wereldwijd hebben zes landen het gebruik van wilde dieren in het circus helemaal verboden, waaronder Oostenrijk, Israel en Bolivia. Gedeeltelijke verboden zijn er onder andere in Denemarken en India.

In Nederland zijn er nog zeker 250 wilde dieren in circuskooien te vinden. De focus van het Nederlandse burgerverzet richt zich echter meer op de 12 miljoen varkens die minstens even krap zitten in de megastallen van de bio-industrie. Op een speciale interactieve website kunnen burgers hun mening over de megastallen kwijt. Met meer woorden dan twitter toelaat.

Bron: The Independent, de Pers

Lees ook:

Bleker wil nu van jou persoonlijk horen dat je tegen megastallen bent

Acteur Stephen Fry wil gevangenis in voor twitter

Help: er zijn te veel olifanten

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020