Een interview over The Living Village Festival

Alweer een tijdje terug spraken we Cathelijn en Bob Radstake over hun levende huis. Ondertussen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen van een bijzonder project: The Living Village Festival. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei kunnen mensen in Dalfsen komen meebouwen aan het eerste levende dorp ter wereld en genieten van een rijke programmering. We spraken Cathelijn over dit groene festival.
The Living Village Festival
The Living Village Festival is een festival waar gebouwd wordt aan een levend dorp. Je kunt komen kijken en luisteren naar hoe dat precies in z’n werk gaat, maar er is nog veel meer te doen. Cathelijn vertelt enthousiast:
“Het festival is voor iedereen die wil ontdekken hoe ze stappen kunnen maken naar een duurzamer en bewuster leven. De programmering bestaat uit vormen van muziek, kunst, theater, performance, een grote markt, lezingen en workshops.”
“Je kunt bijvoorbeeld workshops volgen op het gebied van zelfvoorzienend leven en afval scheiden en recyclen. Verder is er veel aandacht voor bewustzijn en fysieke balans, in de vorm van wellness en yoga. Daarnaast zullen ook allerlei ambachten op het festival vertegenwoordigd zijn, zoals smeden en houtbewerken.”
The Living Village Festival Merlin Kater
Voor groene denkers
Wij zijn benieuwd wat er op het festival te doen is voor groene dromers en duurzame denkers. Cathelijn:
“Voor de groene dromers onder ons zijn er veel lezingen en workshops over onderwerpen als permacultuur, bushcraft, mospanelen (elektriciteit uit mos), voedselbossen, composttoiletten, eetbare wilde planten en muziek uit planten.”
“Verder gaan we tijdens het festival ook vooral praktisch aan de slag, zoals een strohuis bouwen met het publiek. We planten een voedselbos aan en er zullen levende bouwwerken te bewonderen zijn.”
Toekomstdromen
The Living Village Festival is niet alleen een festival van vier dagen, maar heeft grootse plannen voor de toekomst. Cathelijn licht toe:
“Wij dromen van een toekomst waar we goed zorgen voor onze planeet en alles wat er leeft. Waar we eerlijk delen en waar mens en natuur weer met elkaar in verbinding staan. We willen de planeet groener maken en aan een duurzame, liefdevolle en gelukkige gemeenschap bouwen.”
“The Living Village Festival is voor ons een stap om de natuur en de mens weer dichterbij elkaar te brengen en tegelijkertijd te bouwen aan een levend dorp. We zijn een stichting en gebruiken de opbrengst van het festival om een stukje land te kopen. Zodra er grond is kunnen we tijdens het festival gaan bouwen aan voorzieningen die het dorp ten goede komen. Zo kunnen we al feestend een nieuwe samenleving opbouwen.”
Praktische info
The Living Village Festival begint op donderdag 18 mei om 12.00 en duurt tot maandag 22 mei 12.00. Weekendkaarten geven toegang tot het festival en de camping, met dagkaarten kan je alleen het festivalterrein op. Het terrein kan je vinden in Dalfsen. Klik hier voor meer praktische info en hier voor tickets.
Winactie gesloten
De winactie is voorbij en de winnaars hebben bericht gekregen.
Wil jij meer weten over The Living Village Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Klik hier om tickets te kopen.

Over de schrijver

45 reacties op “Een interview over The Living Village Festival”

  1. Overal om me heen zie ik initiatieven verschijnen om een breder bewustwijn te creëren voor de gezondheid van Moeder Aarde. En dit festival is daar een fantastisch voorbeeld van! De collectieve vibes van dit weekend zullen met de wind worden meegenomen naar verre oorden! Graag neem ik mijn vriendje mee. Hij is net als ik een natuurfreak en haalt zoveel mogelijk producten bij de boeren in zijn omgeving om op die manier een steentje bij te dragen.

Reacties zijn uitgeschakeld.