Een interview over The Living Village Festival

Alweer een tijdje terug spraken we Cathelijn en Bob Radstake over hun levende huis. Ondertussen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen van een bijzonder project: The Living Village Festival. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei kunnen mensen in Dalfsen komen meebouwen aan het eerste levende dorp ter wereld en genieten van een rijke programmering. We spraken Cathelijn over dit groene festival.
The Living Village Festival
The Living Village Festival is een festival waar gebouwd wordt aan een levend dorp. Je kunt komen kijken en luisteren naar hoe dat precies in z’n werk gaat, maar er is nog veel meer te doen. Cathelijn vertelt enthousiast:
“Het festival is voor iedereen die wil ontdekken hoe ze stappen kunnen maken naar een duurzamer en bewuster leven. De programmering bestaat uit vormen van muziek, kunst, theater, performance, een grote markt, lezingen en workshops.”
“Je kunt bijvoorbeeld workshops volgen op het gebied van zelfvoorzienend leven en afval scheiden en recyclen. Verder is er veel aandacht voor bewustzijn en fysieke balans, in de vorm van wellness en yoga. Daarnaast zullen ook allerlei ambachten op het festival vertegenwoordigd zijn, zoals smeden en houtbewerken.”
The Living Village Festival Merlin Kater
Voor groene denkers
Wij zijn benieuwd wat er op het festival te doen is voor groene dromers en duurzame denkers. Cathelijn:
“Voor de groene dromers onder ons zijn er veel lezingen en workshops over onderwerpen als permacultuur, bushcraft, mospanelen (elektriciteit uit mos), voedselbossen, composttoiletten, eetbare wilde planten en muziek uit planten.”
“Verder gaan we tijdens het festival ook vooral praktisch aan de slag, zoals een strohuis bouwen met het publiek. We planten een voedselbos aan en er zullen levende bouwwerken te bewonderen zijn.”
Toekomstdromen
The Living Village Festival is niet alleen een festival van vier dagen, maar heeft grootse plannen voor de toekomst. Cathelijn licht toe:
“Wij dromen van een toekomst waar we goed zorgen voor onze planeet en alles wat er leeft. Waar we eerlijk delen en waar mens en natuur weer met elkaar in verbinding staan. We willen de planeet groener maken en aan een duurzame, liefdevolle en gelukkige gemeenschap bouwen.”
“The Living Village Festival is voor ons een stap om de natuur en de mens weer dichterbij elkaar te brengen en tegelijkertijd te bouwen aan een levend dorp. We zijn een stichting en gebruiken de opbrengst van het festival om een stukje land te kopen. Zodra er grond is kunnen we tijdens het festival gaan bouwen aan voorzieningen die het dorp ten goede komen. Zo kunnen we al feestend een nieuwe samenleving opbouwen.”
Praktische info
The Living Village Festival begint op donderdag 18 mei om 12.00 en duurt tot maandag 22 mei 12.00. Weekendkaarten geven toegang tot het festival en de camping, met dagkaarten kan je alleen het festivalterrein op. Het terrein kan je vinden in Dalfsen. Klik hier voor meer praktische info en hier voor tickets.
Winactie gesloten
De winactie is voorbij en de winnaars hebben bericht gekregen.
Wil jij meer weten over The Living Village Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Klik hier om tickets te kopen.

Over de schrijver

45 reacties op “Een interview over The Living Village Festival”

 1. Wat een mooi initiatief en een plek waar ik graag een paar dagen zou willen onthaasten, mensen ontmoeten die hetzelfde denken en voelen. Na een drukke periode van een onverwachte verhuizing van friesland naar brabant, mijn hele huis ontspullen binnen 3 weken, ja het is mogelijk. Tijd van weggeven, afsluiten en een nieuwe start zou dit echt een enorm mooi kadootje zijn. Plus nieuwe inspiratie opdoen en geinspireerd worden en mooie mensen ontmoeten. Het festival staat al op mijn kalender en sluit zo ontzettend aan bij alles waar ik mij mee bezig hou :)..bedankt voor deze kans Marga

 2. Lijkt me geweldig om dit mee te maken en te kijken of dit nog vergroot kan worden.
  Dit soort ideeën zouden internationaal bekend moeten zijn.

 3. Ik zou met m’n zoon hier heeeeeel graag naar toe willen omdat, ik erg op zoek ben om anders te leven…. Niet meer slaaf van de hypotheek, baas, bijstand…. Ik zelfvoorzienend leven samen met mijn kleine man. En ik geloof dat er op dit festival de juiste mensen zijn die ons die richting in kunnen helpen!

 4. Ik volg ze al een tijdje en wilde afgelopen jaar ook al naar het festival gaan. Helaas kon het toen ivm vergunningen niet doorgaan… Wat leuk dat je hen hebt geïnterviewd! Ik zou ontzettend graag alsnog naar het festival gaan !!! Ik zou iemand meenemen om diegene ook te laten zien hoe je bewuster kunt leven en dichterbij de natuur. Ik hoop dat ik mag gaan!

 5. Wauw. Dit festival klinkt als de tot stand koming van de educatie, het samenzijn, en de samenleefgemeenschap waar mijn ziel al zo lang om vraagt, en waar ik in mijn (geldloze) reizen weer naar op zoek ga. Waardes als community, kennis en liefdevol gebruikmaken van al wat de natuur ons biedt. Samenkomen met mensen die met dergelijke visies en intenties hun leven proberen te leide , waar de ruimte en tijd is om met integriteit en creativiteit de wereld te benaderen- en daarin manieren te vinden om onz inspiraties te laten cristaliseren tot acties, connecties, projecten en uiteindelijk een nieuwr wereld!
  Ik ben al sinds tijden op zoek naar een plek en commune/groep waar dat kan. Via kunst, muziek, en waardevolle kennis deling onze wanhoop in deze tijden van consumerisme en klimaat verandering terug naar haar kern brengen: hoop. Voor een andere manier van in relatie staan tot elkaar en de wereld. Met zovele hoop ik dit aanbod van kaartjes te winnen aangezien ik ze me anders niet zal kunnen veroorloven. En ik zou het mega jammer vinden om dit te missen!
  Ik zou mijn italiaanse geliefde met mij meenemen waarin ik een metgezel heb gevonden aangaande liefde voor natuur, muziek, kunst en alternatieve, want niet exploiterende, levensstijlen.
  Liefs van ons.

 6. Wat lijkt dit me fantastisch. Ik zag dit festival perongelijk voorbij komen op mijn newsfeed op Facebook en het blijft eigenlijk contstant maar in mijn hoofd zitten. Voor mij duidelijk dat ik hier heen moet. Ik ben momenteel aan het afstuderen van de kunstacademie en zelf heel erg opzoek naar de combinatie van groen leven en kunst en hoe dit samen gaat. Super benieuwd wat the Living Village me hierin kan leren. Ik neem mijn lieve huisgenootje mee omdat ik haar gewoon heel lief vind.

 7. ik wil graag met mijn vriendin gaan. we willen ook graag als het op ons pad komt met een groep mensen meer zelfvoorzienend gaan leven. oude rassen opkweken en dergelijke. ik heb het niet zo breed, ik kan wel wat gratis gebruiken,

 8. Ik zou heel graag met mijn lieve vriendinnetje Amanda naar dit festival. Amanda heeft na een zwangerschap van 9 maanden en een pittige bevalling nu weer enorm veel zin om naar een festival te gaan, terwijl papa op de baby past! Iets moois, iets natuurlijks, iets liefdevols ?

 9. Ik zou heeeeel graag willen gaan met mijn vriend. Mijn fantastische vriend die ik in.december heb leren kennen op een.cacaoceremonie! Het is mijn droom om ooit een zelf voorzienende community op te zetten ergens op deze planeet, en ik zou het tof vinden om hem daar ook.enthousiast voor te krijgen en op de living village graag veel dingen te kunnen leren.voor mezelf over de haalbaarheid en do’s en don’ts!

 10. Tot eergisteren kende ik dit festival nog niet, toen tipte een vriend me.
  Boom festival vorig jaar heeft me heel erg geïnspireerd, en jullie festival spreekt me heel erg aan. Ik was nog aan het afwegen wat ik met mijn verjaardag zou willen doen. Maar ik zou maar wat graag mijn verjaardag (21mei) bij jullie vieren! Ik zou met dit kaartje iemand heel erg willen verrassen, iemand die heel speciaal voor me is en ik graag op mijn verjaardag bij me heb, en dit festival ook wil laten ervaren. <3

Reacties zijn uitgeschakeld.