Een interview over The Living Village Festival

Alweer een tijdje terug spraken we Cathelijn en Bob Radstake over hun levende huis. Ondertussen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen van een bijzonder project: The Living Village Festival. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei kunnen mensen in Dalfsen komen meebouwen aan het eerste levende dorp ter wereld en genieten van een rijke programmering. We spraken Cathelijn over dit groene festival.
The Living Village Festival
The Living Village Festival is een festival waar gebouwd wordt aan een levend dorp. Je kunt komen kijken en luisteren naar hoe dat precies in z’n werk gaat, maar er is nog veel meer te doen. Cathelijn vertelt enthousiast:
“Het festival is voor iedereen die wil ontdekken hoe ze stappen kunnen maken naar een duurzamer en bewuster leven. De programmering bestaat uit vormen van muziek, kunst, theater, performance, een grote markt, lezingen en workshops.”
“Je kunt bijvoorbeeld workshops volgen op het gebied van zelfvoorzienend leven en afval scheiden en recyclen. Verder is er veel aandacht voor bewustzijn en fysieke balans, in de vorm van wellness en yoga. Daarnaast zullen ook allerlei ambachten op het festival vertegenwoordigd zijn, zoals smeden en houtbewerken.”
The Living Village Festival Merlin Kater
Voor groene denkers
Wij zijn benieuwd wat er op het festival te doen is voor groene dromers en duurzame denkers. Cathelijn:
“Voor de groene dromers onder ons zijn er veel lezingen en workshops over onderwerpen als permacultuur, bushcraft, mospanelen (elektriciteit uit mos), voedselbossen, composttoiletten, eetbare wilde planten en muziek uit planten.”
“Verder gaan we tijdens het festival ook vooral praktisch aan de slag, zoals een strohuis bouwen met het publiek. We planten een voedselbos aan en er zullen levende bouwwerken te bewonderen zijn.”
Toekomstdromen
The Living Village Festival is niet alleen een festival van vier dagen, maar heeft grootse plannen voor de toekomst. Cathelijn licht toe:
“Wij dromen van een toekomst waar we goed zorgen voor onze planeet en alles wat er leeft. Waar we eerlijk delen en waar mens en natuur weer met elkaar in verbinding staan. We willen de planeet groener maken en aan een duurzame, liefdevolle en gelukkige gemeenschap bouwen.”
“The Living Village Festival is voor ons een stap om de natuur en de mens weer dichterbij elkaar te brengen en tegelijkertijd te bouwen aan een levend dorp. We zijn een stichting en gebruiken de opbrengst van het festival om een stukje land te kopen. Zodra er grond is kunnen we tijdens het festival gaan bouwen aan voorzieningen die het dorp ten goede komen. Zo kunnen we al feestend een nieuwe samenleving opbouwen.”
Praktische info
The Living Village Festival begint op donderdag 18 mei om 12.00 en duurt tot maandag 22 mei 12.00. Weekendkaarten geven toegang tot het festival en de camping, met dagkaarten kan je alleen het festivalterrein op. Het terrein kan je vinden in Dalfsen. Klik hier voor meer praktische info en hier voor tickets.
Winactie gesloten
De winactie is voorbij en de winnaars hebben bericht gekregen.
Wil jij meer weten over The Living Village Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Klik hier om tickets te kopen.

Over de schrijver

45 reacties op “Een interview over The Living Village Festival”

 1. Mijn hart begint harder te kloppen zo enthousiast en blij word ik van dit initiatief. Ik vind het fantastisch dat er mensen al zo ver zijn in deze bewuste manier van leven en ik voel me er zwaar door aangetrokken. Ik zou zo graag de mensen ontmoeten die hier aan werken en de mensen die hier net zo enthousiast van worden als ik. Ik geloof hierin en ik wil mijzelf omringen met mensen die dat ook doen. Samen kunnen we onze ideeën uitwerken. Ik ben jong bewandel nog vele paden tegelijkertijd. Ik hoop op dit festival mensen te ontmoeten die mij inspireren en triggeren om mijzelf verder te ontplooien & met de mensen te dansen, wijsheden te wisselen en samen van de kunsten en natuur te genieten. & Ik neem mijn geliefden mee omdat die hier ook thuis horen. YESSSSSSS LET’s GO! ps: Ik werk heel hard veel heel weinig centen als dit cadeau aan mij wordt gegeven zou ik heel dankbaar zijn!

 2. De community waar ik mee werk is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om letterlijk en figuurlijk te bouwen aan een ‘betere’ toekomst. Niet alleen voor de mens, deze staat nu bij ons vooral centraal, maar ook voor en met de natuur. De workshops op dit festival inspireren mij. Ook als ik niet heen ga zal ik me gaan verdiepen in de bouwvormen en energievoorzieningen die op het festival als workshop aangeboden worden. Maar een weekend lang leren, inspiratie op doen en het ervaren samen met anderen zou echt te gek zijn! Namaste

 3. Bewustzijn creëren, voor jezelf en voor de wereld. Wat een prachtig idee voor een festival, en de foto’s van eerdere jaren zijn nét een sprookje. 🙂
  Dolgraag zou ik dit jaar ook onderdeel zijn van dit sprookje, en leren en genieten van wat jullie te bieden hebben. Graag zou ik een vriendin meenemen naar Living Village, zij gaat voor onbepaalde tijd op reis en het lijkt mij mooi om haar deze kennis mee te geven en om samen een weekend te genieten van de muziek, de bossen en de goede gesprekken. 🙂

 4. Oeh, da’s mooooi! In die boomhut daar ga ik meteen in klimmen. Die regebooglichten zijn mooi! En muziek maken! Mama, Is er ook een speeltuin en ijs? Simon, 3 jaar, samen met mij keek hij al dromend en fantaserend op jullie site)

 5. Wat een mooi initiatief! Ik zou heel graag met mijn vriend, zoontje van bijna 2 en baby in de buik willen komen om (in) de natuur te vieren, inspiratie op te doen, te leren en te genieten van mooie dingen met anderen.

 6. Ik zou heel graag samen met mijn man naar dit festival willen gaan. Omdat wij groene denkers zijn en heel graag nog meer nieuwe dingen willen leren over groen leven.

 7. Als Belg vind ik het super dat dit festival georganiseerd word. Ik ben momenteel nog actief met de sport en streef altijd naar een harmonieuze sfeer. Mijn visie en levensvreugde ligt nu echter meer in de natuur… Zou graag met een vriendin die levenswijze ontdekken.

 8. Ik zou heel erg graag gaan samen met mijn vriend! We zien elkaar slechts één keer per maand door een lange afstandsrelatie en The Living Village Festival lijkt me de perfecte gelegenheid om samen te komen deze maand en te genieten van onze gezamenlijke interesses: muziek, natuur, fantastische mensen leren kennen en kennis opdoen om onze droom waar te maken om samen een eco-village op te starten =)

 9. Vele mensen uit mijn netwerk komen naar dit festival. Uit allerlei hoeken en specialismes zoals pizza’s maken, muziek draaien en nog veel meer. Hoe dan ook zal ik bijdragen aan het Waste Flow Team! 🙂
  Met de kaarten kan ik een vriendin met weinig geld blij maken en zelf ook optimaal genieten van het festival!

Reacties zijn uitgeschakeld.