Winactie: We doen het zelf wel festival

Op zaterdag 25 maart kan je een splinternieuw festival bezoeken in Amersfoort: We doen het zelf wel Festival. Dit festival is speciaal voor actieve burgers die hun gemeenschap een warm hart toedragen. Je kunt er inspiratie op doen bij bekende sprekers zoals Jan Terlouw of bij lokale helden, praktische workshops en adviseurs van verschillende fondsen. Daarnaast kan je er genieten van de prachtlocatie, lekkere hapjes en fijne muziek.
Wij worden heel vrolijk van dit festival en zijn dan ook blij dat we 2 vrijkaartjes (t.w.v. €40) mogen weggeven aan een van onze lezers. Hier onder kan je lezen hoe je kans maakt.
We doen het zelf wel Festival
Het kan heel goed zijn dat de naam van dit festival je bekend in de oren klinkt. In de aanloop naar het festival maakte oproep Human namelijk zes tv-uitzendingen onder deze naam. Hier leefden Anneloor van Heemstra en Susan Koenen mee met mensen die op een bijzondere wijze vorm geven aan hun gemeenschap. Zo gingen ze bijvoorbeeld op bezoek bij de bouwers van ecodorp Boekel, de Scharrelondernemers in Breda en andere lokale helden.
Volgens de organisatoren zijn deze en andere gave burgerinitiatieven een mooi voorbeeld van hoe mensen hun lokale problemen oplossen. Zij zien een kritische groep mensen ontstaan die steeds groter groeit en de samenleving mooier maakt. We doen het zelf wel Festival is de perfecte plek om al deze inspirerende ontwikkelingen zichtbaar te maken.
Bekende sprekers en lokale helden
Op het programma van dit festival staan een hoop bekende sprekers en lokale helden. Zo werpt Jan Terlouw zijn wonderschone licht op de samenleving, neemt hoogleraar Tine de Moor je mee op een historisch perspectief op huidige burgerinitiatieven en vertelt Marjan Minnesma bevlogen over de toekomst van duurzaamheid.
Je kunt ook komen luisteren naar lokale helden zoals Monique Vissers van ecodorp Boekel, Linda Bloem van de Buurtboerderij in Zaandam of Bahram Sadeghi van Lokale Helden. Verder kan je meedoen aan een aantal workshops, bijvoorbeeld over crowdfunding, omgaan met de overheid of over supervrijwilligers. Er staat nog veel meer op het programma dus kijk vooral ook even hier voor alle onderdelen.
Speeddaten met fondsen
Loop jij al tijden rond met een geweldig idee of initiatief en zou je daarover wel willen praten met een aantal fondsen en kenniscentra? Dan is dit je kans. Zij zitten namelijk tijdens dit festival klaar om nieuwe, creatieve of innovatieve projecten in dorpen en steden een kans te geven. De ideale gelegenheid om advies te vragen, je plan aan te scherpen of misschien een vervolggesprek te plannen.
Praktische info
De deuren van de Rijtuigenloods in Amersfoort gaan zaterdag om 10.00 uur open. Het officiële programma begint een uurtje later, maar voor die tijd kun je al rondkijken op de markt. De laatste programmaonderdelen starten om 17.00 uur en daarna is er nog een gezellige borrel om na te praten. Vergeet niet om je thuis alvast voor de workshops in te schrijven, dat kan heel makkelijk via deze pagina.
Verder krijg je bij de entree alvast drie consumptiemuntjes, die je kunt besteden zoals je zelf wilt. Je kunt de hele dag terecht bij de bar voor een lekker broodje, iets zoets, een kopje koffie of een ander drankje. Ben je door je muntjes heen, dan moet je zelf even afrekenen.
We doen het zelf wel Festival

Winactie
Wil jij graag met iemand naar dit festival? Geef dan in een reactie hier onder aan waarom jij er graag naar toe wilt. Wij maken op donderdagavond de winnaar bekend. De winnaar ontvangt vrijdagochtend een unieke code waarmee hij of zij de 2 vrijkaartjes kan ontvangen. Als klap op de vuurpijl mag je ook nog een derde persoon meenemen voor €10 korting.
Wil jij meer weten over het We doen het zelf wel Festival? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina.

Over de schrijver

11 reacties op “Winactie: We doen het zelf wel festival”

 1. Hallo allemaal,
  Bedankt voor jullie reacties. De winnaar heeft een mailtje van ons ontvangen!
  Hartelijke groet,
  De Kleine Toekomst

 2. Wij doen het zelf wel, is ook het motto van onze website over bewuster leven voor (aanstaande) ouders. De hoeveelheid informatie die voor ons nogal overwelmend was, zijn wij aan het verzamelen en aan het filteren zodat het voor anderen nog makkelijker wordt om de bewuste weg in te slaan!
  Dit festival zal ons alleen maar meer inspireren en motiveren om hiermee verder te gaan. Want als ouders van jonge kinderen en met drukke banen hebben wij dat af en toe even nodig!

 3. Jaaa ik wil ook heel graag met Pauline Wijnen naar dit festival om ons te laten inspireren en energie te krijgen voor t opzetten van een benefit event waar veel bewoners plezier aan kunnen beleven en t Weeshuis van de Kunst met de opbrengst nog meer mooie dingen kan doen!

 4. Wij willen graag naar dit festival ,omdat we geïnteresseerd zijn en inspiratie op willen doen.
  Niet omdat het moet , maar omdat het (anders) kan! ?

 5. Oooooh ik wil met mijn zus heen; zij vanuit Friesland, ik vanuit Noord Holland. Duurzaam zijn we al (mogen we dat van onszelf zeggen? wel toch :)) en samen een dagje op duurzame tour zou te leuk zijn!
  Kunnen we er mooi een artikel over schrijven voor Stadsambassade Alkmaar, ik als vast redactielid en mijn zus als gastblogger.
  Mogen we, mogen we, mogen we? 🙂

  1. Hoi Nanda,
   Gefeliciteerd! Jij en jouw zus mogen naar het We doen het zelf wel Festival. We mailen je morgenochtend de code en informatie. Veel plezier!
   Hartelijke groet,
   De Kleine Toekomst

 6. Ik zou het Albert Pieter gunnen om inspiratie op te doen op dit festival. Hij broedt al een tijdje op een plan om zelfvoorzienend te gaan leven samen met mensen met psychische, sociale of cognitieve beperkingen. En ik ga graag met hem mee!

 7. Mijn moeder vertelde mij hierover dat ze het echt iets voor mij vond en dat ik er naartoe moest gaan. Maar eigenlijk wil ik wel heel graag met haar naar dit festival omdat we samen het verschil willen maken voor een betere wereld?❤?❤

 8. Ik werd getipt door m’n vader, omdat dit festival echt iets voor mij is! Ik zou het super vinden om 2 kaartjes te winnen, zodat ik samen met Tamar, mijn bewuste healthbuddy, naar dit festival kan!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020