Wind levert meer rente dan de bank

3406024499 65746B84A8
Foto: Alex E. Proimos

De spaarrente is zo laag – daar verdien je bijna niks meer mee. Investeren in een huis of op de beurs lijkt ook niet echt verstandig. Waar moet je dan met je geld heen? Investeer het in wind.

Windverenigingen geven tussen de 5 en 10% rente op ingelegd geld.  Deze verenigingen investeren in windmolens. De opbrengst van de molen wordt jaarlijks als rente uitgekeerd aan participanten. De rentepercentages zijn afhankelijk van de winst en elektriciteitsopbrengsten, maar verschillende verengingen geven gunstige cijfers. 

  • Bij Noordenwind is de rente al meer dan twintig jaar vijf procent. Bij Noordenwind kun je certificaten kopen vanaf 50 euro, die binnen tien jaar worden terugbetaald.
  • Via Meewind kun je een participatie kopen in het windmolenpark Belwind op de Noordzee. Meewind verwacht een rendement tussen 7 en 10 %.
  • Bij Verenging de Windvogel ligt de jaarlijkse rente rond de vijf a zes procent over het geleende bedrag. En na 16 jaar kun je het volledige bedrag plus rente terug krijgen.

Ter vergelijking: bij gewone spaarrekeningen ligt de rente tussen de 2 en 3%. Bij spaardeposito’s, waarbij je geld voor een aantal jaren wegzet, is de rente rond de 4%.

Bron: hetkanWel, independer

Jij kan het ook
Windenergie
Investeren in een groenfonds
Hoe groen is jouw verzekeraar? Eerlijke Verzekeringswijzer biedt uitkomst

Over de schrijver

1 reactie op “Wind levert meer rente dan de bank”

Reacties zijn uitgeschakeld.