Windcentrale: nieuwe winddelen vliegen de deur uit

Foto: De Windcentrale, Facebook
Foto: De Windcentrale, Facebook
Vanaf 22 september kunnen mensen nieuwe winddelen kopen. Dat meldt de Windcentrale maandagavond via zijn facebookpagina. Het bedrijf kocht vorig jaar 2 windmolens na een van de grootste crowdfundingsacties ooit. Er werd 7 miljoen euro opgehaald, waarna 5500 mensen winddelen konden kopen. Deze winddelen maken mensen eigenaar van een stukje windmolen waarmee mensen zelf hun elektriciteit kunnen opwekken.
De molen die de Windcentrale nu koopt staat in Culemborg. De Winddelen gaan ongeveer 210 euro per stuk kosten. Onderhoudskosten zijn naar verwachting gemiddeld ongeveer 25 euro per jaar. De windmolen zal nog minimaal 12 jaar stroom produceren.
UPDATE – 22/09
De Winddelen vliegen de deur uit op dit moment. Met een snelheid van 600 in een half uur. Vandaag is de verkoop gestart en nu is al 42% van de beschikbare Winddelen van windmolen Het Rode Hert verkocht.
UPDATE – 23-09
Vandaag is 100% verkocht van de nieuwe windmolen. Dat wil zeggen: 6648 winddelen voor 200 euro per stuk, dus ruim 1,3 miljoen euro op een dag aan crowdfunding voor een nieuwe molen. Het draagvlak voor windmolens blijkt hiermee weer eens behoorlijk hoog, vooral als mensen kunnen delen in de opbrengsten.
Wil je ook winddelen van deze nieuwe molen van De Windcentrale? Doe dan snel mee, inschrijven kan hier. Eerst meer weten? In deze video leer je alles over winddelen in een minuut.

Bron: De Windcentrale
Lees ook
[adrotate group=”2″]
De Windcentrale ziet nieuwe Energieakkoord absoluut niet als domper
Windcentrale: “Ons model is uniek”

Over de schrijver

2 reacties op “Windcentrale: nieuwe winddelen vliegen de deur uit”

Reacties zijn uitgeschakeld.