Winddelen maakt stroomprijs spotgoedkoop

De stroomprijs is de afgelopen 10 jaar verdubbeld, maar je kunt de prijs nu vastzetten voor de komende 16 jaar. Al 3000 mensen hebben dit gedaan door een stukje windmolen te kopen via de campagne Winddelen. Daarmee bezit je jouw aandeel in een windmolen bij Delfzijl. De opbrengst uit wind krijg je de komende 16 jaar in mindering op je stroomrekening.
Met het geld van de actie Winddelen worden twee windmolens gekocht: De Grote Geert en De Jonge Held. De grote stroommaatschappijen hebben het nakijken: jij wekt je eigen duurzame stroom op, en ook nog eens in eigen land. Plus: de windmolen hoeft niet in je achtertuin te staan (dat vinden de buren waarschijnlijk ook prettig).
Voor elke windmolen moeten ongeveer 10 duizend aandelen worden verkocht. Voor De Grote Geert is dit al gelukt, voor De Jonge Held moeten er nog 5734 worden verkocht, vóór 7 december 2012. Maar in het tempo waarin de aandelen nu van de hand gaan, gaat dit lukken, zeker wanneer je bedenkt dat de stroomprijs zo écht een stuk lager wordt. Sterker nog, je maakt winst met wind ten opzichte van de gewone grijze stroom.
Bereken nu jouw voordeel met Winddelen.
Een klein rekenvoorbeeld:
Als je 6 winddelen koopt (goed voor 85% van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden), dan betaal je € 2.106 voor de Winddelen ineens en jaarlijks € 100,- onderhoudskosten. Na 16 jaar heb je voor je stroom zo’n €3.700 betaald.
Als je een gewoon stroomabonnement houdt, betaal je voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit zo’n € 5.360,- (rekening houdend met een prijsstijging van 3% per jaar). Oftewel, je verdient zo’n €1.650, een rendement van iets meer dan 8%.
Als je meedoet, betaal je voor 7 december alleen een aanbetaling van € 35,- per winddeel. Dat geld krijg je terug als er onvoldoende winddelen worden verkocht.
Lees ook:
Geen geld voor zonnepanelen? Bereken je winst met wind
Grote interesse voor winddelen, de nieuwe manier om schone energie op te wekken
Energierevolutie door burgerkapitalisme

Over de schrijver