Winnaar groene pc maakt diepgroene droom waar

 

Martha Kuiken-Visser won de “Groene Dromen” actie die hetkanWel afgelopen maand organiseerde. Maar wie is deze groene dromer eigenlijk? hetkanWel interviewde Martha, oprichter en eigenaar van de Pink and Green winkel. “Het moet veel makkelijker worden om duurzame spullen te vinden.”


Wie ben je?

Ik ben Martha, 29, trotse moeder van twee kinderen, gelukkig getrouwd. Toen mijn kinderen werden geboren, ben ik een bedrijf gestart, bruidssuikers.nl. Ik ben druk bezig om dat ook te verduurzamen. Nu heb ik ook pinkandgreen.nl. Ik eet biologisch en ik heb een zwak voor duurzaamheid. Als kind had ik al als enige in de klas schriftjes van gerecycled papier.

Je bent diepgroen van binnen?

Ik vind het een sport om daar steeds wat mee te doen. Oh ja, ik ben ook nog actief als ouderraadslid op de school van mijn dochter. We hebben een  grote kunstmarkt georganiseerd met  plastic flessen, oud papier, tegels, dat was echt geweldig. We hebben 1400 euro opgehaald. En de kinderen maken er nog steeds een sport van om iets met recycling te doen. Het heeft praktisch niets gekost, alleen inzet, tijd en liefde.

En er zit nog meer in de ecotoverdoos. Ik ben bezig met een duurzaam platform voor Noordwest Friesland, om bedrijven in de regio te promoten.

Wat was het moment dat je op het idee kwam om pinkandgreen te beginnen?

Het idee kwam toen ik op Terschelling aan het sapvasten was. Ik zocht op internet naar verantwoorde baby spulletjes voor ons tweede kind. En ik kon het niet goed vinden. Het was te verspreid, met alleen gespecialiseerde websites. Toen kreeg ik het idee om een webwarenhuis te realiseren. Het moet veel makkelijker kunnen om duurzame spullen te vinden, dacht ik.

Hoe groot is het gat (nog) tussen droom en realiteit?

3 jaar.

Wat heb je over 3 jaar, dan?

Een winkel met personeel en een goede website. Ik verkoop babyartikelen, kadoartikelen, condooms, van alles.

Verkoop je ook elektrische auto’s?

Nee, maar dat heeft de V&D ook niet. Ik ben nu wel bezig met meubels. Voor elke leeftijdscategorie is wel wat te krijgen.

Waar ga je de groene pc voor gebruiken?

Voor grafische vormgeving en de boekhouding. Mijn oude pc geeft bijna de geest en ik kan mijn creatieve ei daar niet op kwijt. Hij komt zeker van pas!

Martha doet mee aan de ASN Bank Wereldprijs. Je kunt hier voor haar project stemmen.

Lees ook

Een groene digitale lifestyle is mogelijk

VN: kunstmest en pesticides zorgen voor wereldhonger

Dik verdienen met nieuwe vaatwasser

 

Over de schrijver

3 reacties op “Winnaar groene pc maakt diepgroene droom waar”

  1. Pingback: Het eerste veganistische warenhuis ter wereld moet in Den Haag komen -

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020