De mooiste winteruitjes voor in de kerstvakantie

Wil jij graag op pad in de kerstvakantie en zoek je nog wat inspiratie? Wellicht heb je dan iets aan deze tips. Zo kan je je bijvoorbeeld warmen aan een gezellig kampvuur na een van de winterwandelingen of gaan schaatsen in het openluchtmuseum. We verzamelden de mooiste uitjes voor je en wensen je alvast een fijne kerst(vakantie) en een gelukkig nieuwjaar.
Winterse uitjes in de buitenlucht
Op vrijdag 23 december kan je mee doen aan een van de lichtjeswandelingen van Staatsbosbeheer. Tijdens deze wandelingen kan je de weg vinden door de lichtjes in het landschap te volgen. Bij de meeste edities is er ook een gezellig kampvuur. Hier mogen kinderen marshmellows smelten of een oliebol oppeuzelen terwijl ze luisteren naar een spannende verhaal van de aanwezige verhalenverteller. Klik hier voor een overzicht van de verschillende edities.
De komende tijd kan je mee doen aan een paar bijzondere winterwandelingen. Zo is er op dinsdag 27 december bijvoorbeeld een Snertwandeling in de Pelen. Tijdens deze wandeling vertelt de gids van Staatsbosbeheer je alles over het gebied en wat er zoal op je pad komt onderweg. Na afloop kan je nog even nagenieten met een kop soep in het bezoekerscentrum. Klik hier voor een overzicht van activiteiten van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.
Kunnen de vogels bij jou in de tuin of op het balkon wel wat extra lekkers gebruiken? Dan kan je wellicht een aantal vogelsnacks maken op de verschillende locaties van Natuurmonumenten. Maak bijvoorbeeld een snoepje voor roodborstjes, versier een echte vogelzaadcupcake en ontdek hoe je een gewone dennenappel omtovert in een heerlijke snack voor de vogels.
Tips Kerstvakantie
Op ontdekkingstocht in het museum
In Het Stedelijk Museum kan je nog t/m 31 december inspiratie op doen bij de groepstentoonstelling Dream Out Loud. In deze tentoonstelling dromen 26 ontwerpers hardop over een betere wereld en zoeken zij naar oplossingen voor problemen van nu. Deze ontwerpers bewijzen allemaal op hun eigen manier dat het anders kan. Zo kan je je o.a. laten inspireren door het werk van Studio Drift, Studio Roosegaarde en Boyan Slat.
In het NEMO Science Museum kunnen kinderen alles leren over wetenschap en technologie. In de tentoonstelling Energierijk kan je bijvoorbeeld zelf zoveel mogelijk energie uit licht, wind en water vangen. Daarmee zet je allerlei bijzondere objecten in beweging. Hoe efficiënter de energie wordt omgezet, hoe sneller het object in beweging komt. Een wandvullende illustratie met bewegende elementen geeft informatie over het verschil in impact op het milieu tussen fossiele brandstoffen en nieuwe energiebronnen.
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Over de schrijver