Witte Huis krijgt eindelijk weer zonnepanelen

MCS@flickr, Flickr.com
[email protected], Flickr.com

In 1979 besloot de toenmalige Amerikaanse president Jimmy Carter om 32 zonnepanelen op het dak van het Witte Huis te plaatsen. Nog geen zeven jaar later werden de panelen weer verwijderd door zijn opvolger Ronald Reagan. De panelen verhuisden naar het dak van een cafetaria bij het Unity College in Maine. De verkiezing van president Obama in 2008 leek een mooi moment om de zonnepanelen weer te herintroduceren op het Witte Huis: Obama is voorstander van hernieuwbare energie. Na vijf jaar lijkt het dan eindelijk zover te zijn: het Witte Huis krijgt weer zonnepanelen.

Energie-efficiënt
In oktober 2010 beloofde Obama dat er weer zonnepanelen op het Witte Huis zouden komen. Deze moesten in de lente van 2011 geïnstalleerd worden. Dat gebeurde niet, maar volgens een medewerker van het Witte Huis zou het nu weel eindelijk zover zijn. De panelen worden geïnstalleerd en maken deel uit van een project om het hele Witte Huis veel efficiënter te maken. Waaruit dit project precies bestaat is nog niet bekend gemaakt.

20-50 Amerikaanse zonnepanelen
Wel lijkt het erop dat bewust gekozen wordt voor Amerikaanse zonnepanelen; toen in 2010 werd aangekondigd dat de panelen geplaatst werden, werd direct een inschrijving geopend voor 20-50 zonnepanelen. Hoewel nooit bekend is gemaakt wie de panelen uiteindelijk zou leveren, heeft het Witte Huis wel laten weten dat ‘een start is gemaakt met de installatie van Amerikaanse zonnepanelen’ en dat ‘het project zich in de komende acht jaar dankzij energiebesparing zal terugbetalen’.

Bron: Treehugger.com

Lees ook:

iPhone verbruikt meer energie dan koelkast
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor zonnepanelen van leveranciers uit jouw regio
Dit is het grootste zonnedak van Europa