Woedende Obama: wapenlobby heeft willens en wetens gelogen

Official Portrait Of Barack Obama
Foto: Wikimedia Commons

Volgens de Volkskrant heeft president Obama nog niet eerder “er zo op gehamerd dat een voorstel moést worden aangenomen, en nooit eerder heeft hij zo hard verloren.” Nadat een aangescherpte wapenwet niet aangenomen werd in de senaat, reageerde hij zichtbaar boos, en veroordeelde hij de wapenlobby met scherpe woorden. Zo zei hij ondermeer dat lobbyisten hadden gelogen.
De Volkskrant: “We weten nu dat 90 procent van de Amerikaanse bevolking een antecedentenonderzoek steunt, dat het voor gevaarlijke personen moeilijker maakt om een wapen te kopen. We hebben het over mensen die veroordeeld zijn, die geweld hebben gepleegd of geestelijk ziek zijn. (…) Maar dat gaat niet gebeuren, omdat 90 procent van de Republikeinen in de senaat hier tegen hebben gestemd.'”
En: “De president kon zijn woede moeilijk verbergen toen hij sprak over de manier waarop sommige media de families hebben afgeschilderd, die kinderen bij een schietpartij hebben verloren en voor het voorstel hebben gelobbyd. ‘Het zou misplaatst zijn. Emotionele chantage. Zijn ze serieus? Denken we echt dat de duizenden gezinnen wiens levens zijn vernietigd door wapengeweld, niet het recht hebben om hun stem te laten horen bij dit onderwerp? Is hun verlies niet relevant voor dit debat?'”
Lees het hele artikel in de Volkskrant
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Obama’s hondehok heeft al zonnepanelen. Nu het Witte Huis nog.
Nog niet eerder sprak Obama zo veel over klimaat in State of the Union

Over de schrijver