Wolf in Noordoostpolder was geen grap

De dode wolf van Luttelgeest. Foto: J. van der Linde
De dode wolf van Luttelgeest. Foto: J. van der Linde
De wolf die vorige maand in de Noordoostpolder gevonden werd, blijkt geen grap te zijn geweest. Onderzoekers hebben namelijk uitwerpselen van het dier gevonden in en rond de Noordoostpolder. Dat meldt de Telegraaf, op basis van onderzoek van de Universiteit Utrecht, Alterra en Naturalis.
Kort na de vondst van de wolf in de buurt van het dorpje Luttelgeest berichtte Faunabeheer Flevoland dat het waarschijnlijk om een grap ging. De organisatie vermoedde dat dit exemplaar elders was aangereden en mogelijk door Oost-Europeanen mee genomen zou zijn. In de buurt van Luttelgeest werken namelijk veel arbeiders uit Oost-Europa.
De onderzoekers, verenigd in het platform Wolven in Nederland, zullen woensdag 7 augustus uitleg geven.
De terugkeer van de wolf in Nederland wordt al langer verwacht door ecologen en biologen. De wolf werd voor het laatst in Nederland gesignaleerd aan het eind van de negentiende eeuw. Daarna leek hij voorgoed uit ons land verdwenen. Sinds enige tijd bevinden zich verschillende roedels wolven nabij de Nederlandse grens: o.a. in de Duitse deelstaat Brandenburg, op 400 kilometer afstand, en meerdere roedels in Frankrijk op 500 kilometer. Op zoek naar een geschikt leefgebied kunnen wolven wel 1500 kilometer afleggen.
Moeten we bang zijn voor de wolf? Experts menen van niet. Het zogeheten Roodkapje denken zorgt ervoor dat we de wolf als een gevaar zijn gaan beschouwen. Dat is niet correct. Het dier zou een belangrijke rol in het Nederlandse ecosysteem kunnen spelen.
Bron: RTV Oost
Lees ook
[adrotate banner=”1″]
Mogelijke wolf gevonden in Noordoostpolder. DNA moet uitsluitsel geven
Is de wolf van Luttelgeest een grap?

Over de schrijver

2 reacties op “Wolf in Noordoostpolder was geen grap”

  1. Pingback: De wolf is terug in Nederland: Dit moet je doen als je hem tegenkomt: - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.