Ga je deze zomer ook voor de capsule wardrobe?

Of je deze zomer thuisblijft, in Nederland op vakantie gaat, of toch naar het buitenland gaat; je zomerkleding mag weer uit de kast. Ik vind dat altijd een feestelijk moment, want ik raak er altijd helemaal van in een zonnige stemming. En dit jaar heb ik mezelf een extra uitdaging gegeven, ik ga een capsule wardrobe samenstellen. En daarvoor vroeg ik hulp aan Marlieke Broekmeulen van Wolf & Storm.  

Overzicht in je kledingkast

Al jaren probeer ik het aantal kledingstukken in mijn kast te minimaliseren. Ik koop echt alleen maar iets als ik het nodig heb én er een nachtje over heb geslapen. Toch geldt voor mij nog steeds de 80/20 regel. Ik draag 20 procent van mijn kledingstukken 80 procent van de tijd en vind het lastig combineren. Daarom wil ik zo graag een capsule wardrobe. Het lijkt me heerlijke overzichtelijk en het scheelt ook veel tijd ’s ochtends met aankleden.

De capsule wardrobe

De capsule wardrobe is een minimalistische en efficiënte garderobe die één seizoen, dus 3 maanden, meegaat. Natuurlijk kun je de basics het hele jaar door dragen. Het idee is dat je aan het begin van het seizoen een capsule wardrobe samenstelt uit 37 items, of een aantal dat je zelf acceptabel vindt. 37 items combineer je al snel tot 80 verschillende outfits, dus dat zou in principe genoeg moeten zijn om bijna elke dag iets anders te dragen, maar welke kledingstukken kunnen er echt niet ontbreken? Marlieke wist raad.

Capsule Wardrobe Wolf &Amp; Storm

Samenstellen

Volgens Marlieke is de richtlijn om uit alle kledingcategorieën drie items te kiezen. Het is daarbij handig om te beginnen met de basics. Wat er absoluut niet in mag ontbreken zijn goede basics en natuurlijk wat eye-catchers. Denk aan een aantal mooie T-shirts en tops; effen, of bijvoorbeeld met een streepje, want die kun je overal mee combineren. Een mooie rok, een broekpak, een jasje en een jurk. Nette schoenen en een paar fijne sneakers. Kijk in je kast wat je allemaal hebt liggen en waar je blij van wordt en leg die op een aparte plek.
Capsule Wardrobe Wolf &Amp; Storm

Kies je favoriete items

Vervolgens kies je jouw favoriete items. Ook die hang je op een aparte plek, waar je ze goed kunt zien. Dan kun je vast beginnen met het maken van keuzes. Klaar? Dan is het tijd om te combineren. Soms betekent het dat er nog iets afvalt, of gewisseld moet worden, soms ontbreekt er iets. Dat kun je dan heel gericht kopen. Marlieke verkoopt in haar webshop items die ze labelt als capsule wardrobe, waardoor het nog gemakkelijker is om te zoeken.

Capsule Wardrobe Wolf &Amp; Storm

Ruim de rest op

Ben je tevreden met je capsule wardrobe? Ruim de rest van je kleding dan op. In een andere kast of in dozen. Wat je echt niet meer draagt, kun je doneren, of in een aparte doos bewaren. Voor het geval dat je later spijt krijgt.

Deze blog kwam in stand in samenwerking met Wolf & Storm. Wolf & Storm selecteert voor jou stijlvolle en eerlijke fashion items; duurzaam, vegan en biologisch. Producten van goede kwaliteit met een goed verhaal.

Over de schrijver

1 gedachte over “Ga je deze zomer ook voor de capsule wardrobe?”

Reacties zijn gesloten.