Wonderschone vakantietips van Expeditie Kram

Afbeelding: Expeditie Kram
We vroegen de dames van Expeditie Kram om ons een paar gouden vakantietips te geven. Zij bezochten het afgelopen jaar namelijk al heel wat prachtige kampeerterreinen en bijzondere verblijfplaatsen. We vroegen ze naar magische plekken in Nederland en daar buiten, voor kampeerliefhebbers en mensen die liever van iets meer luxe genieten.
Welke wonderschone kampeerplekken zouden jullie aanraden in Nederland, en waarom?
Wij zijn vorig jaar helemaal verliefd geworden op de Voscheheugte in Mantinge (Drenthe). Inmiddels zijn we er alweer twee keer terug gekomen en binnenkort gaan we er weer eens langs. Het natuurkampeerterrein is ontzettend gezellig. Je hebt er alles wat je nodig hebt en het ligt ook nog eens in een bijzondere omgeving. De heide aan de overkant van de Voscheheugte kleurt vanaf augustus al paars en dat is heel bijzonder om te zien.
In Drenthe vind je ook Landgoedcamping Buiten. Dat is een heel mooi kampeerterrein met een hippie sfeertje, een kampvuurkuil, varkentjes en kippen en ontzettend gastvrije mensen.
Verder raden we de Waddeneilanden aan: wij zijn allebei gek op de rust die je daar ervaart. De wind, de oneindige stranden, de duinen… Het liefst gaan we vandaag nog terug om eens goed uit te waaien. Vlieland en Schiermonnikoog zijn favoriet door het kleinschalige en de magische natuur. Een eiland als Texel is weer gemakkelijk te bereiken met het OV en de boot, dus die raden we dan ook enorm aan. Voor kamperen is Vlieland wel heel ideaal. De Lange Paal maar ook Stortemelk zijn geweldig. Denk duinen, fietstochten in de nacht langs de zee met eindeloze sterrennachten!
Op de Veluwe zijn ook een aantal prachtige natuurkampeerterreinen te vinden waar je optimaal kunt genieten van de natuur. Rondom het Nationaal Park is kamperen het allermooist: wakker worden in de stilte en net na zonsondergang door het park wandelen. Grote kans dat je dan een hert of een ander wild dier spot!
Waar is het goed toeven in het buitenland?
Een grote tip die we kunnen geven is de Bubulcus en Bolotas camping in het binnenland van Portugal, gerund door een Portugees-Nederlands stel. Je eigen tent meenemen kan maar ze hebben er ook tenten klaarstaan die je kunt huren. Dat is ideaal als je net als ons met handbagage en het ov wilt reizen. De plek ligt dicht bij de grens van Spanje en is prachtig. Wij waren echt verrast door het unieke landschap en bijzondere plekken die je kunt ontdekken, zoals prachtige hunebedden midden in een veld vol koeien!
Verder hebben we mogen kamperen bij Villa Strooikaas in het Tsjechische Broumov / Otoviche. Deze toffe boerderij heeft zowel slaapplekken binnen als in de grote tuin waar je dus ook je tentje kan opzetten. We mochten ook de bizar mooie kerk bezoeken die de familie van Villa Strooikaas ook in hun bezit hebben. Die is ook zeker een bezoek waard gezien het in een heel mooi hiking gebied ligt.
Afbeelding: Expeditie Kram
Hebben jullie ook leuke adresjes voor mensen die liever niet kamperen?
Zeker! We hebben ook al heel wat fijne plekken mogen bezoeken waarvoor we de tent maar al te graag even thuis hebben gelaten.
Een daarvan is het Lief Huisje Zeeland in Turkeye. Niet aan de Turkse stranden maar het Zeelandse Turkeye. Met de boot van Vlissingen naar Breskens naar een uniek en schattig huisje waar je totaal tot rust kan komen. Ga trouwens niet meteen door want het strand en de vuurtoren van Breskens zijn heel mooi! Het huisje is door eigenaar Iske met liefde onder handen genomen en dat voel je in elke centimeter van het huis. Comfortabel, uniek en echt een huisje waar je eigenlijk zo wilt intrekken.
De Veluwe is wel een van onze favoriete plekken in Nederland. Het slapen in de Pipowagen in Schaarsbergen, praktisch op de Veluwe, was dus perfect. Toch had deze pipowagen overal kunnen staan: we waren hoe dan ook verliefd geworden. Ook deze slaapplek is van alle gemakken voorzien en is eigenlijk voor alle seizoenen wel geschikt. Wij waren vooral blij verrast door de details; romantische gordijnen, vintage items. Eén woord: knus.
Wil je het gevoel van kamperen hebben maar wel graag op een lekker matras slapen in plaats van op een hard matje of een lek luchtbed? Dat hebben we kunnen doen met Tralaluna Casita on Wheels uit Drenthe. Dit bedrijf heeft een aantal prachtige kampeerbusjes en caravans die je kunt huren. Met kampeerbusje Neef Herbert hebben we een mooi stuk van Drenthe kunnen ontdekken en ‘s nachts heerlijk kunnen slapen op een bed in het kampeerbusje. De kampeerbusjes en caravans zijn ook allemaal vintage dus je krijgt heel wat bekijks!
Meer weten over Expeditie Kram? Klik dan hier voor een eerder interview. Of klik hier voor de site of Facebookpagina.
Ben of ken jij iemand die ook aan een inspirerend initiatief werkt? Dan kan je ons een mailtje sturen op [email protected] Als je in het onderwerp ‘inspirerende initiatieven’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!
Alle prachtige afbeeldingen zijn van Expeditie Kram.
Afbeelding: Expeditie Kram

Over de schrijver

1 reactie op “Wonderschone vakantietips van Expeditie Kram”

Reacties zijn uitgeschakeld.