Ecowijk de Kiem

Wil jij je eigen ecowijk vormgeven? Dat kan!

In Arnhem maken ze plannen voor een kleinschalige ecowijk die samen met de toekomstige bewoners wordt vormgegeven. De inschrijving voor een koophuis in deze wijk is inmiddels geopend. Dus wil jij graag wonen in een ecologische huis in een buurt die je zelf hebt vormgegeven? Lees dan hier meer over ecowijk De Kiem. 
In de nieuwe woonwijk Schuytgraaf wil de gemeente Arnhem een duurzame buurt realiseren met 50 koopwoningen: ecowijk De Kiem. Tien teams van kleine bouwpartijen ontwerpen en ontwikkelen er samen met toekomstige bewoners unieke, energieneutrale woningen. Als 50 bewoners een intentieovereenkomst hebben getekend, besluit de gemeente of de ecowijk doorgaat.

Samen plannen maken

In ecowijk De Kiem is veel ruimte voor de bewoners om zelf invulling te geven aan het ontwerp van hun huis en om mee te denken over de inrichting van de gezamenlijke buitenruimte. Bijvoorbeeld over gedeelde (moes-)tuinen, permacultuur en parkeeroplossingen. Maar ook over gezamenlijke energieopwekking en –opslag, over waterafvoer, -opslag, en -zuivering en de speelplekken. Samen met je toekomstige buren kun je zo jullie ideale buurt vormgeven. 

Wat is jouw droomhuis?

In de wijk komen alleen maar energieneutrale woningen te staan met een verkoopprijs tussen de €90.000 en €675.000. Je kunt er bijvoorbeeld gaan wonen in een tiny appartement, in een huis van stro, hout en vlas of een bio-ecologische woning. Je kunt de 10 ontwerpen hier bekijken
Eind 2016 wordt duidelijk of het project doorgaat en dan zullen de woningen vanaf 2018 worden gebouwd. Wil je meer weten, ga dan langs op een info-avond over de wijk of houd de website en Facebookpagina in de gaten!
Bron: De Kiem / Saskia de Jong

Over de schrijver