Wonen in een oliebol. Letterlijk

Foto: Pinkcloud

Wat moet er gebeuren met alle opslagcontainers voor olie in het aankomende post-olietijdperk? Hoewel het vast nog even duurt, heeft Deens designburo Pinkcloud alvast een originele oplossing: verbouwde oliebollen die dienen als woning.
De kenmerkende ronde opslagbollen voor olie vind je overal op de wereld in havens en bij raffinaderijen. Ze zijn opmerkelijk geschikt voor bewoning. Door hun aerodynamische vorm zijn ze goed bestand tegen wind en ze hebben een goede thermische isolatie.
De oliebol wordt voorzien van zonnepanelen, natuurlijk licht en passieve en actieve koel- en verwarmingssystemen. Hierdoor produceert het meer energie dan het verbruikt. De bedoeling is dat er meerdere gezinnen in één bol kunnen wonen.
Een klein probleempje is nog het verwijderen van olieresten, maar daar denkt Pink Cloud bacteriën voor in te zetten. Die scheiden slechts CO2 af, wat in het post-olietijdperk natuurlijk helemaal geen probleem meer is.
Bron: 360 magazine (nr. 14), Grist, Pink Cloud
Lees ook
Wonen in je eigen huis van afval
Leuker shoppen in de avondwinkel
Zo krijg je zelf zonnepanelen op je dak

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020