Help om in november 15.000 bomen te planten: word boombombeheerder

Bomen zijn essentieel voor het welzijn van onze planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Stichting The Pollinators wil in november samen met jou 15.000 bomen planten en kan daar wel wat hulp bij gebruiken. Ze zoeken namelijk 150 mensen, die boombombeheerder willen zijn. Dat betekent dat je een distributiepunt voor de boomzaden bij jou in de buurt wordt. Help je mee
De herfst is de ideale periode om bomen te planten. Daarom komt Stichting The Pollinators met Treevember. Heel de maand november staat in het teken van het planten van bomen, die de biodiversiteit kunnen beschermen en vergroten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Zij kunnen buiten namelijk niet genoeg stuifmeel en nectar vinden, en ze hebben last van pesticiden in de landbouw en tuinen. En dat terwijl bestuivers onmisbaar zijn voor een gezonde natuur. Bovendien zou veel van ons eten niet bestaan zonder bestuiving door de kleine beestjes. Bomen zijn essentieel om bestuivers aan stuifmeel en nectar te helpen en daar kunnen de boombommetjes bij helpen.
Treevember

Word boombombeheerder

The Pollinators verspreidt in samenwerking met Blossombs en met advies van Staatsbosbeheer speciale boombommetjes door het land. Hiervoor zijn ze op zoek naar mensen die distributiepunt willen zijn, en vanaf 1 november natuurlijk ook naar mensen die ze willen gaan planten. Je kunt je aanmelden als één van de 150 boombombeheerders, die verspreid door het land wonen.

Wat moet je doen?

Als boombombeheerder word je een afhaalpunt waar anderen hun boombommetjes kunnen ophalen. Je helpt zo mee met de verspreiding van de boombommetjes bij jou in de buurt. Na het aanmelden verschijnt er een stip op de kaart zodat anderen weten dat ze bij jou terecht kunnen voor boombommetjes. Wij sturen je een pakket toe met 50 boombommetjes en een poster om op je raam te plakken. Zo weten anderen dat ze aan het goede adres zijn.

Wat zit er in het boombommetje?

De Boombommetjes bevatten de biologische zaden van de Zwarte els, Ruwe Berk en Lijsterbes. Deze bomen komen veel in Nederland voor (inheemse soorten), ontkiemen en groeien relatief makkelijk én helpen de biodiversiteit vooruit. De zaden zijn speciaal geselecteerd door Staatsbosbeheer. Hier vind je nog aanvullende informatie.  Je kunt het bommetjes uit op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Dat kan in je tuin zijn of een stukje land waarvan je toestemming hebt van de beheerder.
Doe mee, plant mee, want REMEMBER… TREEVEMBER!
Meld je hier aan!

Over de schrijver

1 gedachte over “Help om in november 15.000 bomen te planten: word boombombeheerder”

Reacties zijn gesloten.