Word jij No Impact (Wo)Man voor een week?

Noimpactweek FinalVan 6 tot en met 13 november vindt voor de tweede maal No Impact Week plaats in Nederland en Vlaanderen. Doe jij mee met het leukste, uitdagendste en duurzaamste experiment? Het doel van de week is om te ervaren wat een duurzamere levensstijl kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven. Treed in de voetsporen van Colin Beavan, word No Impact (Wo)Man voor 1 week!

 

Kan het gezonder, leuker, gezelliger?

Tijdens No Impact Week kijk je vooral kritisch naar je eigen gedrag & levensstijl. Kan het milieuvriendelijker, gezonder en leuker? Tijdens het experiment verwissel je je auto voor de fiets, koop je zoveel mogelijk biologische producten, neem je de trap in plaats van de lift en zet je de tv uit. Het is een experiment dus probeer eens een aantal, voor jou, hele vreemde dingen. Wie weet ontdek je dat deze ‘groenere’ levensstijl veel beter bij je past…Om je te helpen worden er op de Dag van de Duurzaamheid leuke groene evenementen georganiseerd. Wat dacht je van een gezellige lunch met eco-mama’s of een avond shoppen bij Rianne de Witte?

No Impact Man Book

 

No Impact Man

No Impact Week is een gevolg van het experiment dat schrijver Colin Beavan in 2007 ondernam. Zijn doel was om een jaar lang te leven zonder impact op het milieu te hebben. In New York. In een piepklein appartement. Met vrouw, kind en hond. De man was duidelijk niet bang voor een uitdaging en schreef er een grappig & inspirerend boek over: No Impact Man. Laat je inspireren door zijn blog, boek, documentaire of de Nederlandse site en ga net als hij de uitdaging aan. Voor een week dan…

Lees ook:

Kledingruil helpt je de crisis door

Man bouwt eigen hobbit huis

Recycle? Precycle!

Over de schrijver

4 reacties op “Word jij No Impact (Wo)Man voor een week?”

  1. met een uitkering ben ik al 25 jaar low-impact, ik heb geeneens een auto die ik kan laten staan.
    ik heb zelfs geen geld om biologisch eten te kopen.
    Telt dat ook mee?

    1. Ja, grappig dat mijn leefstijl nu een naam heeft, al is het voor de week. Ik heb mij in ieder geval aangemeld en ben benieuwd of er nog iets te no-impacten valt;geen auto,geen vliegvakanties, boodschappen in de buurt en groente uit de buurt,geen nieuwe kleren,1 fiets, etc. Voel mij ineens heel stoer hierover!

      1. iets heel gewoons, sober leven moet opeens een naam en nummer hebben, nou dat doe ik gewoon zomaar, daar hoef ik verder niks mee. het is gewoon een beetje weggewaaid, en waait weer terug. zou die crisis toch nog érgens goed voor zijn? we moeten gewoon een beetje vaker nadenken voordat we weer eens iets aanschaffen wat we niet nodig hebben

Reacties zijn uitgeschakeld.