Worden mannen overbodig?

Schermafbeelding 2012 09 30 Om 09.19.11
Foto: Todd Jordan, Flickr

De rol van mannen is bijna uitgespeeld, betoogt schrijfster Hanna Rosin in haar boek The End of Men. Vrouwen passen zich veel beter aan aan economische en culturele verschuivingen.
Mannen spelen een steeds minder belangrijke rol in het politiek-maatschappelijk leven. Dat schrijft Hanna Rosin, redacteur bij The Atlantic, in haar boek The End of Men. The Guardian publiceert dit weekeinde het slot van haar boek. In een interview met de Britse krant vertelt Rosin hoe ze op het idee is gekomen voor The End of Men.
Voor The Atlantic volgde ze aan aantal mannen tijdens de crisis. Haar viel op dat deze mannen, die werkloos waren geworden, nauwelijks in staat waren om hun leven vorm te geven omdat alle rollen die hun seksegenoten volgens de traditie uitoefenden waren overgenomen door vrouwen. De 7,5 miljoen banen die tijdens de recessie verloren zijn gegaan in de Verenigde Staten waren traditionele mannenberoepen. In de VS wordt ook wel gesproken van de ‘mancession’.
Ook in haar eigen, welvarende middenklasse omgeving valt Rosin op dat vrouwen het actiefst zijn: ze zorgen voor huishouden en kinderen, werken, studeren, doen vrijwilligerswerk om hun stad of dorp leefbaar te houden. En waar zijn de mannen? Lees de de voorpublicatie van The End of Men en het interview met Hanna Rosin in The Guardian.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
 
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
MEer ongelukken met kinderen door twitterende ouders
Project Clean X in Pakistan
Als satire niet meer aanslaat

Over de schrijver