Wordt de Vegetarische Slager de grootste slagerij ter wereld?

Op dit moment wonen er in Nederland ongeveer 800.000 vegetariërs. Dat is 5% van de bevolking. Dit aantal blijft elk jaar stijgen, daarnaast neemt het aantal mensen toe dat af en toe vegetarisch eet. Als het aan Jaap Korteweg ligt wordt iedereen vegetarisch. Samen met chef-kok Paul Bom en conceptmaker Niko Koffeman en een toegewijd team werkt hij aan een ideaal: de vleesliefhebbers te laten proeven dat ze niks hoeven te missen als ze stoppen met vlees eten.
“Ons doel is om het dier uit de voedselketen te halen door plantaardige alternatieven te bieden die even lekker smaken, of zelfs nog beter”, aldus Evelien van de Glind, die verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie van De Vegetarische Slager. Samen met haar collega’s dromen ze er van om de grootste slager van de wereld te worden, en dat zou ze nog best eens kunnen lukken.
Tienduizenden kadavers
Jaap Korteweg groeide op tussen de koeien en akkerbouw op een boerderij. Toen in 1998 de gekke koeien-ziekte en de varkenspest heersten werd er een beroep gedaan op hem: zijn koelhuizen dienden als de opslagplek voor tienduizenden kadavers. Nadat hij getuige was van deze ramp overwoog hij om runderen te gaan houden op een diervriendelijke en biologische manier. Dat leek hem wel een mooi idee, tot de dag dat ook deze dieren naar de slacht zouden moeten. Tegelijkertijd besefte hij zich ook dat het eten van vlees niet alleen slecht is voor dieren, maar ook een negatieve impact heeft op andere vlakken zoals het milieu en het klimaat.
De Vegetarische Slager haalde binnen korte tijd miljoenen op met een crowdfund campagne. Lees verder wat hij hiermee gaat doen op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

10 reacties op “Wordt de Vegetarische Slager de grootste slagerij ter wereld?”

  1. Pingback: Dit zijn de duurzame hotspots van 'oh oh, Den Haag' -

  2. Vegetarisch eten is op den duur funest voor je gezondheid. Ook Jaap lijdt aan gebreksziekten. Vlees eten is een must als je gezond wilt blijven. Ons gestel is niet aangepast aan het verteren van planten. Plantenetende dieren moeten bijna de hele dag door eten om aan genoeg voedingsstoffen te komen.

  3. ‘Vegetarische slager’ vind ik een rare titel. Waarom niet zoals vroeger ‘groenteboer’? Of ‘traiteur’ (= lekkere hapjes handel)?
    Ik vind ‘nepvlees’ (vleesvervangers) niet nodig. Je kunt heel lekkere vegetarische maaltijden maken zonder iets wat ook maar enigszins op vlees lijkt. Peulvruchten, noten, paddenstoelen en de juiste combinatie van groenten en kruiden zorgen voor een lekker geheel. Als je geen veganist bent komen daarbij ook eieren en kaas. Eet smakelijk!

  4. Eet ook al meer dan 10 jaar amisschien zelfs nog meer geen vlees maar….af en toe wat spekkies in de stampot en dat is all!es! Dus alle respect voor jullie zou graag weten waar ik jullie producten kan kopen??

        1. Bij de supermarkten zijn de producten van dit merk verpakt in plastic. Bij de Ekoplaza en Opgeweckt Noord in een gewone kartonnen verpakking. Welke verpakking gebruiken ze in de webwinkel?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020