Wordt de volgende Mars-kolonie veganistisch?

Robbo-Man, Flickr.com
Robbo-Man, Flickr.com

Als het aan dierenrechtenorganisatie PETA ligt, dan zijn de 80.000 mensen die in 2018 naar Mars gestuurd worden veganistisch. Op Mars kunnen zij dan een zelfvoorzienende beschaving vormen, die niet afhankelijk is van dierlijke producten, iets dat op Aarde wel het geval is.

 


Schone start

Volgens PETA hebben we op Mars de kans om opnieuw te beginnen. Door dieren als wegwerpartikelen te gebruiken, hebben wij onze planeet zo verwoest, dat volledig herstel niet meer mogelijk is. Op Mars kan van die ervaringen geleerd worden. Daarvoor is het wel belangrijk dat de mensen die naar Mars gaan veganist zijn. Alleen dan kan de import van dierlijke producten en het bouwen van vervuilende fabrieken voorkomen worden.

Grote kans op succes

Hoewel dit standpunt van PETA wat opmerkelijk lijkt, is het niet ondenkbaar dat Mars inderdaad een veganistische planeet wordt. Het gebruik van vlees in de ruimte is niet praktisch en zeker niet duurzaam. Elon Musk, de initiatiefnemer van de volgende Mars-reis, is ook voorstander. Hij vindt vrije keus belangrijk, maar geeft ook aan dat het het meest waarschijnlijk is dat de volgende Mars-kolonisten met name groenten zullen moeten eten, omdat het nog niet mogelijk is om dieren te fokken.

Steun van NASA

NASA heeft inmiddels aangekondigd dat het werkt aan een hoofdzakelijk veganistisch menu voor astronauten die naar Mars gaan. Het is de bedoeling dat de astronauten hun voedsel dan ook zelf verbouwen, waardoor ze veel voedingsstoffen binnen kunnen krijgen. Ook kunnen ze zelf het precieze recept bepalen, omdat ze de ingrediënten zelf bij elkaar voegen en dus niet afhankelijk zijn van wat er vooraf bereid is. Naast dat het gezond is, blijken astronauten het ook prettig te vinden om planten te hebben waar ze voor kunnen zorgen. Dat zorgt ervoor dat ze verbinding houden met Aarde.

Bron: Huffington Post

Lees ook:

Hoe zit het met opa’s plofkip?
Politici verrassend succesvol in tegengaan klimaatopwarming
Albert Heijn is nog niet van wakker dier af

1 gedachte over “Wordt de volgende Mars-kolonie veganistisch?”

Reacties zijn gesloten.