Wubbo Ockels presenteert energiezuinig zeiljacht voor luie zeilers

Bron: Ecolution

Een energiezuinig zeiljacht waar je geen zeilkennis voor nodig hebt. Klinkt dat als muziek in de oren? Wél in die van Wubbo Ockels. Neerlands bekendste astronaut heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van een energie-autonoom zeilschip, de Ecolution. Deze droomboot scoort hoge cijfers voor comfort, innovatie én duurzaamheid.

Innovatie voor een betere wereld

Wubbo Ockels zet zich sinds zijn ruimteavonturen in voor de ontwikkeling van nieuwe producten die de wereld duurzamer maken. “In de ruimte kun je niet leven” aldus Ockels, “en daarom moeten we de aarde beschermen.” De Ecolution is voor Ockels een manier om dat te doen.

Het zeilschip zit tjokvol moderne snufjes die het ook de luie zeiler gemakkelijk maakt. Zo is het mogelijk om zonder bemanning te zeilen. Alle zeilhandelingen zijn geautomatiseerd, en de schipper ontvangt stuur, -navigatie en trimadviezen via een polshorloge.

Duurzame energie aan boord

Ook wordt er tijdens het zeilen energie opgewekt met de schroeven van het schip. Zo kun je met slechts 3 tot 5 zeildagen een maand lang comfortabel leven aan boord, met magnetron, afwasmachine en luxe douche.

Naast de energie die door het zeilen wordt opgewekt, zijn er ook zonnecellen en kleine windgeneratoren aan boord. Hiermee hoopt Ockels duidelijk te maken dat fossiele brandstoffen hun beste tijd hebben gehad. De motoren van het schip lopen op biodiesel. Vanzelfsprekend is het schip goed geïsoleerd, wordt het verlicht met zuinige LED lampen en wordt water hergebruikt.

Enthousiast? Voor slechts een luttele 5 miljoen kan ook jij wegzeilen op het jacht van Wubbo Ockels.

Bron: Ecolutions, Bootjesgek

Lees ook

Zoek mee naar de groene pc

 

Video: Wubbo Ockels presenteer zijn groene zeiljacht

Utrechtse probleemwijk wordt groentenparadijs

Over de schrijver

4 reacties op “Wubbo Ockels presenteert energiezuinig zeiljacht voor luie zeilers”

  1. Pingback: Volmaakte Chocolade « Footprint in NL

  2. Pingback: Groen goud: 11 miljard voor kabinet - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020