xi3, een groene pc om te stelen

Xi3 Server F
Foto: Xi3.Org

Wired, een bekend blad voor technologieliefhebbers, selecteerde de 10 gadgets die ze graag zouden willen stelen van CES 2012, de show in Las Vegas waar de nieuwste trends in technologie getoond worden. Een van de 10 toppers van de CES is volgens Wired de xi3: een minicomputer met kekke kleurtjes die toch heel groen is.
De xi3 is zo groot als een softbal, ongeveer 10x10x10 cm. De xi3 is 80% zuiniger dan vergelijkbare “gewone” computers, en heeft een modulair ontwerp. Dat betekent dat de computer makkelijk uit te breiden en te upgraden is, en onderdelen ook weer makkelijk op andere computer gebruikt kunnen worden. Verder is er op gelet dat de minicomputer goed te recyclen is. En natuurlijk, omdat de computer zo klein is verbruikt ze ook minder materiaal. De goedkoopste editie van de xi3 kost bijna €700, maar je kan het zo duur maken als je wilt met allerlei uitbreidingsmodules.
De xi3 is niet de enige manier om groener te computeren: hier vind je meer tips voor een verantwoorde digitale lifestyle.
Bron: Wired

Over de schrijver