Yumeko: de impact van eco slapen

Yumeko
In 2010 is gestart onder het motto: Change the world sleeping. Yumeko heeft als doel de slaapwereld te veranderen omdat in deze wereld, net als in veel andere industrieën, te vaak onverantwoord wordt geproduceerd. Er wordt conventioneel katoen gebruikt waarvoor enorme hoeveelheden nare chemicaliën worden gebruikt en waarbij vaak sprake is van mensonterende arbeidsomstandigheden. Hetzelfde geldt voor wol en dons waarbij dieren het vaak moeten ontgelden.

Maar dat is helemaal niet nodig, vinden de mensen achter Yumeko. En dat hebben ze de afgelopen jaren laten zien, samen met hun klanten en de winkels waar de producten te koop zijn. Het merk heeft inmiddels een uitgebreide collectie eco bed en badgoed, gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen. Alle producten zijn voorzien van het eco- en fairtrade certificaat.

Wat Yumeko anders doet

– Biologisch katoen:
Het merk gebruikt 100% biologisch katoen. Dat is veiliger voor de arbeiders in de velden en er is geen vervuiling van het grondwater. Maar geen gifgebruik betekent ook dat het veiliger is voor de consument.

– Fair trade productie:
Als het mogelijk is gebruikt het merk alleen fair trade katoen. De katoenboeren krijgen een eerlijke beloning en de arbeiders in de katoenindustrie werken onder betere arbeidsomstandigheden.

– Dierenwelzijn:
Het merk gebruikt alleen verantwoorde materialen. Het dons in de dekbedden en kussens is volledig traceerbaar en er is geen sprake van levend geplukt dons of foie gras eenden.

Jaarverslagen Yumeko

Vanaf 2012 brengt Yumeko ieder jaar een impact report uit, waarin het bedrijf laat zien wat er in het jaar ervoor is bereikt op het gebied van mens, dier en milieu. Hieronder staat het verslag over 2015 in een overzichtelijke infographic. Serieuze informatie in een vrolijk jasje.

Ben je geïnteresseerd in het volledige jaarrapport van Yumeko? Die kun je hier downloaden.

Impactreport2016-13

Impactreport2016-3

Impactreport2016-8

Impactreport2016-Donsdef

Impactreport2016-Rds

Impactreport2015-Ft-Boeren

Impactreport2016-5

Impactreport2016-12

Impactreport2016-6

Impactreport2016-Waterverbruik

Impactreport2016-11

Over de schrijver

1 gedachte over “Yumeko: de impact van eco slapen”

  1. Pingback: De impact van eco slapen | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.