Speciaal Angry Birds toernooi voor Earth Hour

Angry Birds Doen Mee Aan Earth Hour - Bron: Schermafbeelding Angrybirds.com
Angry Birds Doen Mee Aan Earth Hour – Bron: Schermafbeelding Angrybirds.com
Aanstaande zaterdag organiseert het Wereld Natuur Fonds (WNF) voor de achtste keer “Earth Hour”: een campagne waarbij iedereen die wil laten zien dat hij het milieu en de aarde belangrijk vindt, het licht een uur uitzet. Deze campagne wordt gezien als de grootste internationale campagne van het WNF. Door een simpel gebaar maken miljoenen mensen, maar ook bedrijven en gemeentes, duidelijk dat ze zich zorgen maken om de aarde, en meer nog om de klimaatverandering. Allemaal tegelijk zetten ze zaterdag om 19.00 uur (in Nederlandse tijd) het licht uit.

Ontstaan Earth Hour

Earth hour is acht jaar geleden begonnen. Het WNF wilde met een campagne in Sydney een signaal afgeven dat het niet goed gaat met de aarde en ze wilde mensen bewust maken van klimaatverandering. Het is echter niet alleen bij Sydney gebleven: sinds 2007 zijn er zo’n 7000 steden en gemeenten die hun steentje bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Ze laten zien dat je klein kan beginnen: een uurtje alle elektrische apparaten in huis uitzetten bijvoorbeeld.

Waarom?

De manier waarop wij leven heeft grote invloed op het milieu: sterker nog, als iedereen op de wereld zo zou leven als Nederlanders, zouden we 3,5 aardes nodig hebben om in de vraag naar grondstoffen te voorzien. Naast klimaatverandering hebben we ook te maken met ontbossing en heeft ons energieverbruik een negatieve invloed op de natuur. De Noordpool smelt en koraalriffen verdwijnen. Hier moet iets tegen gebeuren: te beginnen bij onszelf.

De meeste elektriciteit is afkomstig van het verbranden van fossiele brandstoffen. De verbranding van die brandstoffen is echter niet goed voor al het leven op aarde. Als je dus minder elektriciteit gebruikt, verbrand je minder fossiele brandstoffen en heb je een beter leefbare aarde.

Angry Birds doet ook mee

Niet alleen steden en gemeenten doen mee aan Earth Hour: ook Angry Birds helpt een handje mee. Ze organiseren een speciaal Earth Hour toernooi dat – om mee te doen aan het elektrovrije uurtje – even stopt tijdens Earth Hour. Dit filmpje legt uit waarom.

Bron:
WNF.nl