Deze zeep is gemaakt van koffiedik en de schil van een sinaasappel

De taak van zeep is simpel: het maakt schoon. Maar als het aan Robert-Willem Dol en Noor Buur ligt, kan zeep veel meer teweeg brengen. Met SOOP willen zij een belangrijk verhaal vertellen over circulaire economie en circulair ondernemen. Wij spraken met Robert-Willem over de missie van SOOP.
Van huis uit is Robert-Willem econoom en ontwerper. Als ondernemer wil hij zich richten op de verandering van het economisch systeem zoals we die nu kennen. Robert-Willem: “Alles moet nieuw zijn. De stroom aan nieuwe producten gaat maar door, terwijl meer dan de helft ervan voortijdig wordt afgedankt.” Volgens Robert-Willem moeten we gezamenlijk een transitie maken naar een circulaire economie. “Nu richt het systeem zich puur op verhogen van onze eigen welvaart en dat gaat ten koste van de natuur. Natuur en economie zijn als het ware ontkoppeld geraakt. Een circulaire economie is in mijn ogen een gezond systeem dat zichzelf in stand kan houden en positief verbonden is met natuur en samenleving.”

250 miljoen kilo sinaasappelschillen

SOOP vertelt het verhaal van de (hopelijk naderende) circulaire economie. De zepen van SOOP worden gemaakt van organische reststromen, zoals koffiedik en sinaasappelschillen.
Lees meer over de bijzondere zeep van SOOP bij Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

4 gedachten over “Deze zeep is gemaakt van koffiedik en de schil van een sinaasappel”

  1. Maar.. hoeveel insecticiden zit er in de schil/producten? Wordt daar meting naar gedaan? En rekening mee gehouden in het proces van recycling?
    Vr gr. S.

  2. Pingback: Deze circulaire producten wil je leren kennen!

Reacties zijn gesloten.