Nieuw record: twee miljoen crowdfunden in 1 dag

Deze week lanceerde Zelfstroom een project van 2 miljoen euro op het platform duurzaaminvesteren.nl. Nog dezelfde dag was het vol. Veel investeerders keken er volgens CEO Bram Leijten reikhalzend naar uit. Het project is uniek in Nederland: voor het eerst werd een door de AFM goedgekeurd prospectus verstrekt bij een crowdfunding-actie.

Nieuw record

“We breken behoorlijk wat records. We waren al de eersten in Nederland die zo’n groot crowdfundingproject in Nederland gelanceerd hebben voor duurzame energie in april van dit jaar”, zegt Bram Leijten. “Nu hebben we het bedrag verdubbeld naar 2 miljoen en weten vol te krijgen binnen één dag. Een heel mooi signaal voor ons, maar ook voor de interesse in duurzame crowdfunding projecten.”
Zelfstroom heeft nu in totaal voor 4.600.000,- euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor het plaatsen en verhuren van zonnestroomsystemen. De vraag naar het huren van zonnepanelen neemt in snel tempo toe. Zelfstroom is de grootste aanbieder van het verhuren van zonnepanelen in Nederland. “De ambitie is om in 2020 voor ruim 150 miljoen euro aan zonnepanelen op 50.000 woningen van particulieren geplaatst te hebben.”


Foto: Bram Leijten (Zelfstroom)
Foto: Bram Leijten (Zelfstroom)


Op weg naar een fossielvrij Nederland

Zelfstroom wil samen met woningeigenaren in Nederland het reduceren van fossiele brandstoffen bevorderen. Het bedrijf was één van de eersten die zonnepanelen verhuren in Nederland introduceerde en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren duurzame zelf opgewekte energie kunnen krijgen en daarmee besparen op hun energierekening. Een woningeigenaar hoeft geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen indirect nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Over de schrijver

2 gedachten over “Nieuw record: twee miljoen crowdfunden in 1 dag”

Reacties zijn gesloten.