Zelfstroom wil zonne-energie toegankelijk maken voor iedereen

Zelfstroom 640
(Gesponsord partnerblog) Wek jij al zonne-energie op met je dak? Of vind je de drempel om te investeren te hoog? Bij veel consumenten heerst nog steeds het idee dat een eigen energie-installatie op het dak te duur is. Daarnaast hikken ze aan tegen het verwachte ‚gedoe’ om panelen op het dak te krijgen.
Het jonge bedrijf Zelfstroom, uit ’s-Hertogenbosch, laat zien dat deze ideeën over zonne-energie niet hoeven te kloppen. De snelgroeiende ‚start-up’ laat consumenten ervaren dat duurzame energieopwekking juist makkelijk én voordelig is. Het bedrijf biedt op maat gemaakte zonnestroompakketten aan, zowel huur als koop.
Zelfstroom bestaat nu twee jaar en alle klanten samen produceren inmiddels ruim 2 miljoen kWh stroom op jaarbasis, genoeg voor 1 miljoen uur stofzuigen, het zetten van 4 miljoen verse potten koffie of een 60 watt lampje ruim 33 miljoen uur laten branden.

Zonnepanelen huren of kopen

Als je direct wil profiteren van zonnestroom zonder vooraf te investeren, kun je zonnepanelen huren. Je laat dan op je eigen koophuis met een geschikt dak een passende installatie plaatsen. De maandelijkse huur betaal je met (een deel van) de opbrengst van je zonnepanelen. In de meeste gevallen zie je op deze manier ook nog een besparing op je energierekening terug.
Wanneer je wilt investeren in een zonnestroomsysteem, kun je ook terecht bij Zelfstroom. Bij zowel het huren als kopen van zonnepanelen wordt aan de hand van je specifieke daksituatie een persoonlijke offerte gemaakt en is een vakkundige installatie met A-merk zonnepanelen vanzelfsprekend.

Een 9,2 voor klanttevredenheid

Hoewel Zelfstroom pas relatief kort bestaat, pakt het bedrijf de zaken direct voortvarend aan. Hiermee draagt Zelfstroom serieus bij aan de volgende stap in de transitie naar een samenleving waarin gezinnen zelf hun energie opwekken, besparen op hun vaste lasten en bijdragen aan een duurzamere wereld.
Zelfstroom realiseert zich daarbij heel goed dat een lager gebruik van fossiele brandstoffen niet vanzelf gaat: tevreden klanten zijn onmisbaar, dus die staan voorop. Deze aanpak werd in een recent klantonderzoek onlangs beloond met het rapportcijfer 9,2.

Crowdfunding van 1 miljoen euro

Wist je dat Zelfstroom de aanschaf van zonnepanelen voor huurklanten grotendeels financiert met budget uit ‘crowdfunding’ projecten? Met het laatste project wist het duurzame bedrijf maar liefst 1 miljoen euro in te zamelen. Dat bedrag biedt voor Zelfstroom de mogelijkheid om nieuwe zonnestroom systemen te installeren en het is voor investeerders een mooie kans om een duurzaam rendement uit hun investering te halen.

Een zonnige toekomst

In de nabije toekomst wil Zelfstroom nog meer mensen bewust maken van de mogelijkheid om eenvoudig over te stappen op zonne-energie zonder grote investering. Gezien de snelle groei van het concept ‚zonnepanelen huren’ en de hoge waardering voor de dienstverlening lijkt niks in de weg te staan van deze ambitie. De hoeveelheid jaarlijks opgewekte stroom door Zelfstroom-klanten zal volgend jaar waarschijnlijk weer fors zijn toegenomen.

Veelgestelde vragen aan Zelfstroom

Kunnen de zonnepanelen ook geïnstalleerd worden op een plat dak?
Of u een schuin dak heeft, of een plat dak, dat maakt niet uit. Ruim 70% van de Nederlandse daken is geschikt voor zonnepanelen.
Wat zijn de mogelijkheden als je geen eigenaar maar huurder van een huis bent?
De eigenaar van een woning moet akkoord gaan met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak. Bij een huurwoning is dat in veel gevallen een woningbouwcoorporatie en Zelfstroom doet alleen zaken met een natuurlijk persoon.
Wat zijn de mogelijkheden als je eigenaar bent van een appartement en onder een VVE valt?
Wanneer je onder een VVE valt is er bij Zelfstroom op dit moment geen mogelijkheid voor het afnemen van zonnepanelen.

Over de schrijver

1 gedachte over “Zelfstroom wil zonne-energie toegankelijk maken voor iedereen”

Reacties zijn gesloten.