Zeur bij Sint met giga Fairtrade Verlanglijst

Fairtrade Verlanglijstje 300
Fotograaf Arie Kievit

Op 12 november komt Sinterklaas aan in Nederland. In Fairtrade Gemeente Dordrecht. En dat zal hij weten: hij krijgt dan een 175 meter lange Fairtrade Verlanglijst. Met deze actie wil de Fairtrade Gemeente campagne zorgen dat Sinterklaas meer Nederlanders verrast met fairtrade cadeaus. Nee, dan gaat het niet over bananen, koffie of cacao, maar juist over Sinterklaaswaardige, maar nog onbekende, fairtrade producten zoals sjaals, tassen, sieraden of keramiek.

Jan Pronk (oud-minister van ontwikkelingssamenwerking), is juryvoorzitter van de Fairtrade Gemeente campagne. Samen met zijn jurycollega Liesbeth Gort (generaal van Stoere Vrouwen) vulde hij als eerste het Fairtrade Verlanglijstje van Nederland in. Liesbeth vroeg om betere omstandigheden voor producenten in ontwikkelingslanden, terwijl Jan Pronk meer eerlijke investeringen wilde.

Wij gewone Nederlanders kunnen de giga-verlanglijst ook invullen op www.FairtradeVerlanglijstje.nl. We maken dan meteen kans op ons favoriete fairtrade product.

Over de schrijver